Siyasi Partilerin üye sayısı kaç?

TAKİP ET

Sosyal medya hesaplarında Ak Parti'den istifa haberlerinin artması ile gündeme gelen parti üye sayıları tartışması devam ediyor. Peki, hangi partinin kaç üyesi var?

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Son günlerde “Ak Parti’den bir milyona yakın kişi istifa etti” haberi ile gündeme gelen ardından aynı zamanda Ak Parti Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile üzerindeki tartışma derinleşen Ak Parti üye sayısı ile ilgili son rakam Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi internet sitesinde yayınlandı. Başsavcılık 22 Kasım 2019 tarihi itibariyle AK Parti'nin üye sayısı: 9 milyon 816 bin 987 olarak açıkladı.

Diğer Partilerin üye sayısı ne kadar?

Ak Parti’nin dışında meclis te temsil edilen diğer 8 partinin üye sayıları şöyle; CHP'nin üye sayısı: 1 milyon 253 bin 604, MHP'nin üye sayısı: 469 bin 637, Demokrat Parti üye sayısı 448 bin 298, Saadet Partisi üye sayısı 222 bin 151, İYİ Parti'nin üye sayısı: 209 bin 229, HDP'nin üye sayısı: 38 bin 864, Büyük Birlik Partisi Üye sayısı28 bin 780, Türkiye İşçi Partisi’nin ise sadece 66 üyesi var.

Bu partilerin dışında Vatan Partisi üye sayısı 21 bin 038, Milli görüş çizgisinin kurucusu ve önderi olan rahmetli Necmettin Erbakan’ın oğlu tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi ise kuruluşu üzerinden bir sene geçmesine rağmen 50 bin 340 üyesi ile dikkat çekiyor.

Cem Uzan Genel Başkan değil mi?

Son günlerde ülkeye dönüşü ve mallarına el konulduğu süreçte Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hariç diğer siyasilere ve devlet kurumlarının başındaki isimlere yönelik suçlama ve tweetleri ile gündeme oturan Cem Uzan’ın lideri olduğu ifade edilen Genç Parti’nin Genel Başkanı’nın adının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı sayfasında olmaması dikkat çekiyor. Başsavcılık kayıtlarına göre Genç Parti’nin 37 bin 34 üyesi var