SODEM kime çalışıyor?

TAKİP ET

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından ikinci kez düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri töreni 12 Ekim Cuma günü yapılacak. 3 kez ertelenen ödül töreninin aday belirlenmesine yakın tarihte yapılması kafaları karıştırdı. Bu durum parti içinde yeni tartışma başlattı.

Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışını yaygınlaştırmak, ortak bir dil kullanımı ile başarılı belediyecilik uygulamalarını Türkiye'de ve dünyada güçlü bir algıya dönüştürmek amacıyla kurulan SODEM'in ikinci kez düzenlediği "Yerel Yönetim Ödülleri" programının 3 kez ertelenmesinin ardından CHP'nin adaylık sürecinin bitimine yakın bir tarihte yapılması parti içinde yeni bir tartışma başlattı. "Kentsel Gelişim", "Sosyal Projeler ve İstihdam", "Çevre, Sağlık, Sokak Hayvanları", "Kültür-Sanat, Turizm, Bilim-Tarih", "Tarım", "Demokratik Katılım ve Yönetişim" , " Çocuk, Eğitim, Gençlik ve Spor" başlıkları altında değerlendirilecek olan ödüllerin mevcut belediye başkanlarına avantaj sağlayacağını belirtiliyor.  

Başarılı bulunan belediyeler ödüllerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden alacak olmasına partililer; "SODEM kime çalışıyor?" sorusunu soruyor.