Şok İddia: Suriye'deki Kimyasal Saldırı Esad'ı Suçlamak İçin Kaydedildi

TAKİP ET

Suriye resmi haber ajansı SANA, Velid Hindi ve İmad Abdüccevad isimli iki eski Beyaz Miğferler üyesinin 'itiraflarını' yayımladı.

‘Beyaz Miğferliler Dostları’ adlı gruplarda üç yıldan fazla çalıştığını kaydeden Hindi, bu süre boyunca Körfez ülkeleri tarafından finanse edilen ılımlı gruplardan para aldığını anlattı.

Hindi’nin bir diğer dikkat çekici açıklaması ise ılımlı muhalif grupların düzenleyecekleri bir kimyasal saldırıyı kendilerine haber verdiğini söylemesi oldu. Buna göre, kimyasal saldırı haberini önceden veren muhalifler, Beyaz Miğferler üyelerine kimyasal maddelerden korunmak için özel kıyafetler de verdi. Hindi ayrıca, saldırının ‘Türkiye rejimine tabi’ bir televizyon kanalı tarafından kayıt altına alındığını ve bu görüntülerin Suriye ordusunu suçlamak için kullanıldığını iddia etti.

Görüntülerin İbrahim Hac ve Muhammed el Seyid isimli iki kişi tarafından kaydedildiğini öne süren Hindi, kendisinin de birçok kez bu gibi görüntülerin hazırlanmasına yardım ettiğini belirtti.

Abdüccevad ise Halep’teki muhaliflerin elinde kimyasal madde olduğundan emin olduğunu söyledi. Kimyasal maddeleri bizzat kendisi taşıdığını anlatan Abdüccevad, söz konusu maddelerin temizlik maddesi olduğunu söyleyerek Sükkeri’den Amiriye’ye taşınmasını talep ettiklerini öne sürdü.

Bu taşıma işlemi sırasında kendilerinin de kokudan etkilendiğini kaydeden Abdüccevad, bu maddeleri bir binanın girişine bıraktıklarını ardından kimyasal gaz maskeleri ve özel kıyafetler giyen kişilerin bu maddeleri bir depoya sakladıklarını belirtti.

Abdüccevad, bu maddelerin saldırılarda kullanılan ve ‘cehennem topu’ adı verilen mutfak tüplerine doldurulduğunu gözleriyle gördüğünü ve kendisiyle birlikte buna şahit olanların hepsinin silahlarının elinden alındığını iddia etti.

suriye İddia kimyasal saldırı velid hindi İmad abdüccevad