Sökmen'in itiraz dilekçesi Kazım Dirik seçimine damga vurdu

TAKİP ET

CHP Bornova İlçe Yönetimi tarafından iptal edilen Kazım Dirik mahalle delege seçimlerinin, geçerli sayılması için CHP il yönetimine bir dilekçe sunan İzmir Barosu eski Başkanı Av. Özdemir Sökmen, dilekçede ismet İnönü'den alıntı yaparak, 'En büyük yenilgi en büyük zaferdir' sözleri ile CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven'e kaybetmek bazen de kazanmaktır, kaybetmeyi de bilmeli mesajı gönderdi. 

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Bornova Kazım Dirik Mahallesi’nde 10 Kasım Pazar günü gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde mavi ve beyaz liste yarışmış ve seçimi 297’ye 218’e karşılık mavi liste kazanmıştı. Bunun ardından 12 Kasım Salı günü toplanan CHP Bornova İlçe Yönetim Kurulu, Kadın Kolları MYK üyesi Perihan Yardımcı’nın seçimde Genel Merkezi’n adını kullanarak mavi liste propagandası yaptırd ve bunu protesto eden üyelerin bazılarının da oy kullanmadığını gerekçe göstererek seçimi iptal etme kararı almıştı. Ancak dün akşam gerçekleşen CHP İl Yönetim Kurulu Toplantısında, yeterli ve somut delil olmadığı gerekçesiyle seçimin geçerli sayılması kararı çıktı.

SEÇİMDE 517 ÜYE OY KULLANDI

Mavi Liste Platformu adına CHP  İl Yönetimine itiraz dilekçesi sunan İzmir Barosu eski Başkanı Av. Özdemir Sökmen, dilekçesinde çok çarpıcı söylemlere yer verdi. Gerçek Haberci’nin ulaştığı dilekçede; sandık başında propaganda yapıldığına dair bir delil olmadığı ve 517 üyenin oy kullandığı ve sadece 2 geçersiz oyun yer aldığı ifadelerine yer verildi. Bunun yanında seçimde herhangi bir usulsüzlük yaşandığına dair seçim günü ne sandık kuruluna ne de il gözlemcisine bir şikayet gitmediğine de dikkat çekildi. 

Dilekçede oy sayım işlemlerinin il gözlemcisi Yasemin Menokan’ın gözetiminde gerçekleştiğine de vurgu yapan Av. Özdemir Sökmen, iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek, ilçe yönetimine İsmet İnönü’nün sözleri ile kaybetmeyi de bilmek gerekiyor mesajı verdi.

Dilekçede yer alan çarpıcı ifade şu şekilde; “Partimizin genel başkanlarından Milli Şef İsmet İnönü, ülkemizi çok partili hayata geçirerek ülkemize büyük bir demokrasi armağanı vermiştir. İnönü, seçimleri kaybedebileceğinin farkında olmasına rağmen hem partisini hem de ailesini buna hazırlamış, ‘En büyük yenilgisini de en büyük zaferi’ olarak tanımlamıştır.