Soyer'den Tarım ve Orman Bakanlığına tepki: "Kadınlarımızı yalancı yerine koydular"

TAKİP ET

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun katıldığı çiftçi buluşmasına AK Parti'den gelen tepkiler sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de tartışmalara katıldı.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen çiftçi buluşması İzmir siyasetini meşgul etmeye devam ediyor. AK Parti’nin buluşmaya verdiği tepkiler sürerken konuyla ilgili son açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Başkan Soyer, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere AK Parti kanadına sert sözlerle yüklendi. Soyer, tarım ürünlerinin pahalılığını işaret ederek, “Üretici bu kadar zorlanıyorsa, bu kadar pahalıysa o bakanlığın yapmadığı bir şey vardır” dedi ve kadınların yalancı yerine konduğuna dikkat çekti.
“Bakanlık önce işine baksın!”
Soyer sözlerine Tarım ve Orman Bakanlığı’na yüklenmeye devam ederek, “Genel başkanımızı Ödemiş’te çiftçilerle buluşturduk orada 4 kadın üreticimiz konuşma yaptılar; ama her biri sesi titreyerek boğazı düğümlenerek yaşadıkları sıkıntıları, acıları tarif ettiler. Arkasından Tarım Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile karşılaştık. Kadınlarımızı yalancı yerine koyan, sanki sıkıntılar yokmuş tarımda her şey günlük gülistanlık gibi yapan Tarım ve Orman Bakanlığı’nı gördük. İnsan utanıyor. Bakanlık, tarım sektörüme geçinemeyen üreticinin yalanını ortaya çıkartma gayretini bırakıp sorunlarına çözüm bulmalı. Biz tarım ürünlerini pahalıya alıyorsak, üretici üretmekte zorlanıyorsa o bakanlığın yapmadığı bir şey vardır. Önce işlerine baksınlar” dedi.