Soylu'dan HDP'nin Seçim Şarkısına Tepki: Bu Şarkı Yasaklanacak

TAKİP ET

İçişler Bakanı Süleyman Soylu, HDP'nin referandum şarkısına tepki gösterdi. Soylu, 'İlgili Vali'yi aradım. Bu şarkı yasaklanacak dedim' şeklinde konuştu.

Süleyman Soylu Sarıyer'deki İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 'Siyaset, Ekonomi ve Terör Kıskacında Türkiye' konulu toplantıda konuştu. Bakan Soylu, HDP'nin referandum için hazırlattığı 'Biji Na' isimli şarkı için  "Geçen gün HDP bir şarkı çıkarmış, 'tek devlete hayır, tek millete hayır, tek bayrağa hayır'...Hemen ilgili Vali'yi aradım; 'bu şarkı yasaklanacak' dedim. HDP'nin temsilcileri beni telefonla aradılar. Bu şarkıyı Türkiye'nin hiçbir yerinde çaldırmam ben kardeşim dedim. Bu kadar basit. Bir boşluk verdiğiniz andan itibaren ülkenin her tarafında türerler" şeklinde konuştu.

Bakan Soylu yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklendi. Soylu, Kılıçdaroğlu'nun ''Referandumda evet çıkarsa Suriyeliler Türk vatandaşı yapılacak'' şeklindeki açıklamasına karşılık "Yok 4 milyon Suriyeli vatandaş yapılacak bu ülkede. Bunun söylendiği yer Diyarbakır'dır. Bunu anamuhalefet partisinin genel başkanı söylüyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Diyarbakır'da Kürt kardeşlerimiz yaşıyor. Suriyelilerin önemli bir bölümü kim? Arap...Ne yapmak istiyorlar? Yeni bir Kürt yeni bir Arap münafereti üzerinden bölgede, Türkiye'de yeni bir istikrarsızlık başlar mı? Bu çok yanlıştır. Bu Ortadoğu bölgesine yapılacak en büyük yanlışlardan birisidir" dedi.

kemal kılıçdaroğlu süleyman soylu referandum hdp şarkı yasak