Soylu: Sabahtan akşama kadar en çok dayak yiyenlerden birisiyim

TAKİP ET

Soylu, Marmaris orman yangını sırasında Suudi Arabistan heyeti ile Beştepe'de yemek yemesini eleştiren muhalefete "Sabahtan akşama kadar en çok dayak yiyenlerden birisiyim" şeklinde yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te orman yangını devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve heyeti ile Beştepe'de yemek yediği görüntülerin muhalefet tarafından eleştirilmesine yanıt verdi. 

'MUHALEFET BU ŞEKİLDE OLMAZ'

Süleyman Soylu, "Suudi Arabistan İçişleri Bakanı geldiği için gittim. Bu kişi benim muhatabım. Bir de cenazeye gittik, geldik. Bunların toplamı 7-8 saatlik süreç. Biz bu görevlerdeyiz ve yarın olmayabiliriz. Ama muhalefet bu şekilde olmaz. Siyaset çok kıymetlidir. Ama niteliksiz insanlar bunu siyaset malzemesi haline getiriyor" diye konuştu. Soylu, "Sabahtan akşama kadar en çok hakarete uğrayanlardan, dayak yiyenlerden birisiyim" ifadelerini de kullandı.

Veliaht Prens'in özel ofisinin yöneticisi Bader Al Asaker, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman için verilen davetin görüntülerini sosyal medya hesabından yayınladı.

Görüntülerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Selman'ın bir masada oturduğu görüldü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Bakanı Murat Kurum da Suudi yetkililerle oturdu.