Soylu: Yeşil pasaport sınırını aştık, hepsi hususi pasaporta dönebilir

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünya ülkeleri tarafından belirlenen pasaport miktarının aşılması nedeniyle bütün yeşil pasaportların hususi pasaporta dönebileceğini söyledi.

İstanbul Bakırköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda konuşan İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, dünya ülkelerinin yeşil pasaportla ilgili tahsis ettiği bir kota olduğunu belirterek, bu miktarın aşılması nedeniyle yeşil pasaportların hususi pasaportlara çevrilebileceğini söyledi.

Soylu şunları söyledi:

"Yeşil pasaport Türkiye'nin dış dünyayla münasebetlerinde, özellikle ihracat alanında, diplomatik ziyaretlerde, kurumların ziyaretlerinde elimizi çok güçlendiren bir süreçtir ve bu yeşil pasaportun da belli bir miktarı var. Yani dünyanın bize tahsis ettiği belli bir miktar var. Biz bu miktarı aşmak üzereyiz, yani aştık da diyebiliriz aslında.
Dışişleri Bakanlığımız sürekli olarak bu konuda tenkit edilmektedir, "Bunu aşıyorsunuz" diye. Allah muhafaza şöyle bir durumla karşı karşıya kalabiliriz, bütün yeşil pasaportlar hususi pasaportlara dönebilir."

SOYLU'DAN YENİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "yeşil pasaport" ile ilgili sözleri ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Soylu şunları söyledi: "Sosyal medyanın yalan makinaları yine devrede. Bütün dünyada yeşil pasaport, ülkelere verilen sayı kadar kullanılabilir. Aşılırsa yeşil pasaport hakları askıya alınabilir. Tüm dünya için var olan kuralı hatırlattım. Ancak bay bay Kemal'in yalancı medyası her zaman olduğu gibi..."

Soylu daha sonra bu tweetini silerek, yeni bir paylaşım daha yaptı ve şunları söyledi:

"Sosyal medyanın yalan makinaları yine devrede. Yeşil pasaport, vatandaşımızın uluslararası dolaşımı için tanınan bir haktır. Kimlerin bu pasaportu alacağı mevzuatımızda bellidir, geri alınması veya iptal edilmesi söz konusu değildir. Belirlenen şartlar, sınırlamalar ve sayıların aşılması halinde yaşanabilecek durumu anlattım. Ancak bay bay Kemal'in yalancı medyası, her zaman olduğu gibi..."

(THE INDEPENDENT)

süleyman soylu pasaport akp