Stada fişek sokan ambulans şoförü: 'Sarı kırmızı giyen ölecek'

TAKİP ET

Göztepe-Altay maçında fişek ve yanıcı maddeleri stada soktuğu tespit edildikten sonra tutuklanan ambulans şoförünün sosyal medyada, rakip takım taraftarlarını tehdit eden paylaşımları ortaya çıktı.

 Spor Toto 1. Lig'de 27 Kasım'da Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisinde, Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara işaret fişeği atıldı. Göztepe tribünündeki bir taraftar yüzünden ağır şekilde yaralandı. Yaralı Mehmet Çakır, hastanede tedavi altına alındı.

Aynı maçta, bir Göztepe taraftarı da sahaya girerek, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner bayrağının direğiyle vurdu. Saldırgan tutuklanırken, başından yaralanan Özenç, hastanedeki tedavisinin ardından önceki gün taburcu edildi.

İzmir Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada, aralarında Anıl Gügercin’in de bulunduğu ambulans şoförlerinin, maç günü içinde fişek ve yanıcı madde bulunan iki sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiğinin tespit edildiğini belirtti. 

Olayla ilgili toplam 21 şüpheli gözaltına alındı.

Maçta atılan fişekleri Gürsel Aksel Stadı'na soktuğu belirlenen özel ambulans şoförü Anıl Gügercin'in (25) sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı.

Altay taraftarı olduğu öğrenilen Gügercin’in sosyal medya gönderilerinde paylaştığı bir fotoğrafta duvar üzerinde, “Ya kupayı kaldırırız ya da dönerleri” yazısının yer aldığı görüldü. 

Anıl Gügercin'in bir başka paylaşımında bir maçta elinde fişek tutarken çekilmiş bir fotoğrafı yer alıyor.  

Gügercin’in 7 yıl önceki bir başka gönderisinde ise kendi fotoğrafını, "Sarı kırmızı giyen herkes bir gün ölecek" ifadeleriyle paylaştığı tespit edildi. 

ambulans şoförü Göztepe-Altay maçı fişek ve yanıcı madde sosyal medya