Star yazarı Dede: Davutoğlu Suriye sürecini yanlış okudu, devlete hata yaptırttı

TAKİP ET

'Bugün görevde olsaydı son mektup krizinde bir büyük hata daha yaptıracakmış meğer'

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Suriye konusunda yanlış analizler yaptığını ve devleti de hataya süreklediğini söyledi.

Dede bugünkü yazısında, “Ankara mutabakatıyla elde ettiğimiz muhteşem zafere gölge düşürmek isteyen bazı fırsatçılar, ısrarla buradan siyaset üretmeye çalışıyor. Çalışsınlar sorun değil ama bunu n’olur insan zekasıyla alay etmeden yapsınlar. İki gündür ekranlarda duyduğum en zekice (!) analiz, “Bugün bunu zafer olarak sunanlar, bu işin asıl sorumlusudur” ifadesini kullandı.

Dede’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Hatalı Suriye politikamız işleri bu hale getirdi.” Sonra işte o ünlü ‘6 ayda Esad düşecek’, ‘Emevi Camii’nde namaz’ falan gibi bilinen ezberler. Arkadaş, vaktin dış politika teorisyeni Ahmet Davutoğlu’nun öngörüleri hatalı çıktı. Süreci yanlış okudu. Devlete hata yaptırttı. (Hatta biraz daha ileri gideyim.. Bugün görevde olsaydı son mektup krizinde bir büyük hata daha yaptıracakmış meğer)  Tamam. Bunda hemfikiriz zaten. Fakat Esad’ın kendi halkına yaptığı katliam ve sonrasında yaşanan iç savaş sürecinin Davutoğlu’yla ya da vaktin hükümetleriyle ne ilgisi var? Tunus’ta Muhammed Bouazizi de kendini bizim hatalı politikalarımız yüzünden mi yaktı? Kaddafi tekmelene tekmelene bizim yüzümüzden mi öldürüldü? Mübarek bizim yüzümüzden mi devrildi? Hükümete hiçbir söz söylemeyin demiyorum. Fakat kendinizi komik duruma düşürmeyin”