Şükrüer'e bir tepki de CHP'li Sındır'dan geldi

TAKİP ET

İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer'in ifadelerine CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. 

GERÇEK HABERCİ- İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu  (İEKKK) Başkanı Sıtkı Şükürer’in bir röportajında İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” sözleri üzerinde bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan geldi. Sındır, “Geçmişe dair işlenen kent suçlarını ırkçı, yöresel kimlikler üzerinden tariflemeniz asla kabul edilemez” dedi.
“Bu ifadeler asla kabul edilemez”
CHP’li Sındır’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:
“Haddinizi bilin Sn. Şükürer! Geçmişe dair işlenen kent suçlarını ırkçı, yöresel kimlikler üzerinden tariflemeniz asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Bu kente nereden, hangi nedenle ve nasıl gelirse gelsin bütün hemşerilerimiz tertemiz geçmişleri ve kimlikleriyle onurumuzdur! İzmir kenti, dünüyle, bugünüyle ve geleceğiyle, Balkanlar’dan ve Anadolu’nun her yöresinden çoğunlukla acı ve gözyaşı ile çoğunlukla zorunluluktan veya çağdaş bir yaşam için geldikleri bu kentin asli unsurlarıdır. Ve çağdaş demokratik İzmir kent kültürünün mayası ve hamurudurlar!”