Süleyman Soylu'yu da Kandırmışlar!

TAKİP ET

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin mezarına saldıran kişinin 'Burası Ermeni mezarı değil, teröristleri gömemezsiniz' dediği ifade tutanaklarına yansıdı. Bakan Soylu bu ifadeyi inkar etmişti.

HDP’liler Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un cenazesine saldıran kişinin “ Burası Ermeni mezarı değil, teröristleri gömemezsiniz” dediğini öne sürmüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “güvenlik görevlisi arkadaşlara” bu ifadeyi sorduğunu ve görüntüleri tek tek izlediğini öne sürerek saldırganın böyle bir ifade kullanmadığını savunmuştu.

Kanal D’nin ulaştığı ifade tutanağı ise Süleyman Soylu’yu yalanladı. Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldıran kişinin ifadesinde "Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti mezarlığı, burası Ermeni mezarlığı değil, teröristler gömülemez" dediğini itiraf ettiği ortaya çıktı.

O ifadelere ilişkin HDP'nin Twitter hesabından "Bütün videoları kare kare izlediğini söyleyen Soylu inkar etti ama şüpheli itiraf etti: Burası Ermeni mezarlığı değil diye bağırdım" mesajını paylaştı.