Süper Lig takımları, deprem sonrası yardım kampanyası başlattı

TAKİP ET

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, Kahramanmaraş'taki depremin ardından yardım kampanyası başlattı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bugün saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 10 kent etkilenmişti. Depremde binlerce kişi hayatını kaybederken, binlercesi yaralanmıştı. 

Galatasaray, yardım kampanyasını, okul ve taraftar grubu aracılığıyla yürütüldüğünü duyurdu.

Sarı kırmızılı ekip, "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu ve Taçspor Tesisleri'nde toplanacak yardımlar ihtiyaç olan bölgelere ulaştırılacaktır. Tüm sporseverlerin desteğini bekliyoruz" çağrısını yaptı.

Beşiktaş da 'vatandaşların yaralarını sarmak üzere yardım kampanyası düzenleyeceklerini' ifade etti.

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada, "Kulübümüz, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak üzere yardım kampanyası düzenleyecektir. Düzenlenecek yardım kampanyasıyla ilgili detaylar önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşılacaktır. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor, belediyenin çağrısını Twitter hesabından paylaşarak "Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yardımlarınızı bekliyoruz. İhtiyaç listesindeki yardım malzemelerini Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezine teslim edebilirsiniz" diye yazdı.

Fenerbahçe, deprem bölgesinde yapılması gerekenlere dair paylaşımlar bulunurken, acil durum telefonlarını paylaştı. Ayrıca kan bağışı çağrısı yapıldı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle: "Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa ile birlikte birçok ilimizde hissedilen ve tüm Türkiye'yi hüzne boğan deprem felaketi sonrasında Kulübümüz adımlar atmak için hazırlanıyor. Türkiye'nin en büyük 'Sivil Toplum Kuruluşu' olarak bugüne kadar ülkesinin, vatandaşının yanında olan Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugün yaşanan milli felaket karşısında en faydalı adımı atmak için çalışmalara ivedilikle başladık. Yapılacak görüşmeler neticesinde belirleyeceğimiz eylem planıyla afet bölgelerindeki vatandaşlarımızın yanında olacağımızı belirtiyoruz."