SÜREKLİ, ÇİĞLİ'DEN DAHA FAZLA DELEGE ÇIKMASI ADINA HAKKINDAN FERAGAT ETTİ!

TAKİP ET

AK Parti'de bugün mahalle delege seçimlerinin son günü.  Beydağ, Buca, Çeşme, Çiğli, Foça, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Seferihisar ve Torbalı'da sandıklar kuruldu. Hem Çiğli'de hem de Karşıyaka'da oldukça coşkulu bir şekilde seçim gerçekleşti. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli'de oyunu kullandı. Karşıyaka'da ise halaylar çekildi davullar çalındı. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, gençlerini önünü açmak adına delege listesine adını yazdırmadı



Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Karşıyaka’da delege listesinde oldukça önemli isimlere yer verildi. Önceki dönem milletvekilleri Necip Kalkan Tevfik Ensari,  Taha Aksoy, Belediye başkan adayları Tanfer kemerli Ayda Maç, İl Disiplin Kurulu Başkanı Nurettin Türkyılmaz, İl Disiplin Kurulu Başkan Vekili Habib Sünbül, önceki dönem ilçe başkanları; Abdullah Mertoğlu, Tuncay Bozkurt, Karşıyaka Belediye meclis üyeleri Adem Öztürk Ahmet Uğur Baran, Hüsniye Dalkılıç,  Mustafa Yıldız, Büyükşehir belediye meclis üyesi Erhan Çalışkan, Örnekköy mahalle muhtarı Avni Yüksel, Karadenizliler Dernek Başkanı Yaşar Caferoğlu, Erzincan Dayanışma ve kültür Derneği Başkan Vahdettin Demirbaş, önceki dönem il yöneticileri, ilçe yöneticileri ve kurucular kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kollarından birçok parti üyesi ve Partinin mahalle teşkilatı listelere yazıldı. 

Çiğli AK Parti İlçe Başkanı Sedat Karatekin,  Gerçek Haberci ’ye yaptığı açıklamada; “Delege seçimlerimiz çok yoğun bir katılımla başladı ve öyle devam ediyor. Bugüne kadar yaptığımız delege seçimlerinden çok farklı olarak oldukça yoğun bir katılım var. Bu denli yoğunluk olmasının nedeni sanırım; partililerimizin bu süreci kritik bir yol olarak değerlendiriyorlar.  partilerine sahip çıkıyor ve oylarını kullanıyorlar. İnsanlarımız; mutlu, huzurlu ve Cumhurbaşkanlarımızın arkasında olduklarını belirtiyorlar” dedi.

‘GENÇLERİ DELEGE LİSTESİNE YAZDIK’

400 delegenin seçildiğinin altını çizen Başkan Karatekin,  sonrada nisan, mayıs ayları gibi de kongremizi yapacağız. Eski tüm ilçe başkanlarımız, eski meclis üyelerimizin hepsi listede yer aldı. Bunun yanında hiç delege olmayan, genç arkadaşlarımız da listelerde yer buldu. Yani yeni delegelerimiz de çok. Önceden 3, 4 kez delege olan isimlerimize söyledik, ‘genç arkadaşlarımızda görev alsın, taşın altına elini koysun’ dedik” diye konuştu.

İL BAŞKANI DELEGE HAKKINDAN FERAGAT ETTİ!

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin delege olmadığını, sadece Çiğli’de oyunu kullandığını ifade eden Karatekin, “İl Başkanı ve İl Yönetimimiz feragat ettiler. Çünkü Çiğli’den daha fazla insanın delege olmasını istediler. Sadece Çiğli’de değil, Tüm İzmir’de il başkanımız ve il yönetimimiz hiçbir yerde delege olarak yazılmadı” dedi.