SURİYELİ GÖÇMENLERE  "EVDE SAĞLIK, BAKIM ve SOSYAL HİZMET SUNUMU" EĞİTİMİ...

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile ülkemizde 7 ilde Suriyeli Göçmenlere "Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Hizmet Sunumu" Projesi hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında eğitim veren sağlık tesislerinden biri olan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı S.B.Ü. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 54 katılımcıya teorik ve pratik uygulamalı eğitim verildi.

8 hafta süren teorik ve pratik eğitimin ardından yapılan sınav sonucunda sertifika sahibi olacak olan katılımcılar, aldıkları eğitimle Suriyeli hastalara hizmet verecekler. Dünya Sağlık Örgütü’nün bütçe desteği verdiği proje sonrasında; eğitim alan katılımcılar İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri birimlerinde Suriyeli hastalara bakım desteği verirken tercümanlık da yapacaklar.

Projenin eğitim ve koordinatörlük ekibinde bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Eğt. Gör.  Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu : “İzmir’de çeşitli mesleklere sahip 54 Suriyeli Göçmen’e önce 6 hafta teorik ve ardından 2 hafta pratik eğitim verildi. Eğitimde evde sağlık hizmeti ihtiyacı duyan hastaya yaklaşım, temel sağlık bakımı ve destek üzerinde duruldu. Hastanemizin Paltayif Bakım servisinde bakım uygulamalarına katılan ve gözlem altında pratik yapması sağlanan katılımcılar; eğitimlerin ardından, İl Sağlık Müdürlüğü Evde Bakım Ekipleri içinde, Suriyeli hastalar ile ilgilenmek üzere değerlendirilecekler.”dedi

Proje kapsamında eğitim gören katılımcılar, uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek,  eğitim kadrosuna ve hastane yönetimine teşekkürlerini sundular.

Projenin önemine dikkat çeken Hastane Yöneticisi Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız : “ Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile uygulamaya konulan bu projeye hastane olarak katkı sağlamış olmak memnuniyet vericidir. Projeye emek veren eğitim kadrosuna teşekkür ediyor, katılımcılara başarılar diliyorum.” dedi​

suriye göçmen hasta yardım