Tahlil Sonuçları Askerlerin Ailelerine Verilmiyor mu?

TAKİP ET

Manisa'da dört ayrı tarihte yüzlerce askerin zehirlenmesine ilişkin soruşturma sürerken, CHP Milletvekili Yıldız Tur Biçer, hastanelik olan askerlerin ailelerine tahlil sonuçlarının verilmediğini söyledi.

Askerdeki zehirlenme olaylarına bir yenisi daha eklendi. Manisa ve Kıbrıs’ın ardından dün de Kastamonu’da askerler yemek sonrası rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Manisa’da yemek sağlayan taşeron firmanın gözaltına alınan 24 çalışanı bugün adliyeye sevkedilecek.

Manisa’daki asker zehirlenmelerini en yakından takip eden isimlerden CHP’li Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise rahatsızlanan askerlerin ailelerine tahlil sonuçlarının verilmediğini öne sürerek, “Hasta yakınları ‘Çocuklarımızın askerliği yanar’ diye şikâyetçi olmuyorlar” dedi.

‘ETLER KOKUYORDU’

Biçer, ailelerin, askerlerin yedikleri yemekten şikâyetçi olduklarını, etlerin koktuğunu, kantinden alışveriş yapmak istediklerinde ise kantinin kapalı olduğu yanıtıyla karşılaştıklarını aktardıklarını söyledi. Kendisine ulaşan ailelerin, üç gün önceki olaydan sonra kameralara konuşup etlerin koktuğunu söyleyen askerler hakkında ‘disiplin işlemi’ başlatıldığı bilgisi verdiğini anlatan Biçer, “Aileler tahlil sonuçlarına ulaşamadıkları için şikâyetçi olamıyor. Hasta yakınlarına, ‘Mahkeme yoluyla tahlil sonuçlarını alın’ deniliyor. Bozuk et stokunu imha etmeden kullanmaya devam ettiler. Ana problem bu” dedi.

Bu arada Milli Savunma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, TBMM Başkanlığı’na başvurup komisyonu olağanüstü toplantıya çağırdı.

 

Manisa Valiliği ise, askere şiddet olaylarını yalanlayarak, söz konusu şikayetlerin kendilerine iletilmesini istedi.

tahlil sonuç asker aile chp yıldız tur biçer hastane