Tangobay, "Grupların değil bütün Cumhuriyet Halk Partililerin adayıyım"

TAKİP ET

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı kongresi öncesi adaylığını açıklayan Emel Tangobay, yerelde ve genelde partinin ilke ve değerlerini iktidara taşımak için aday olduğunu ifade etti.
CHP Karabağlar İlçe Kongresi öncesinde Emel Tangobay adaylığını açıkladı. Parti örgütünden ilçe başkanı adayı olması yönünde gelen talepleri değerlendirerek adaylığını açıkladığını ifade eden Tangobay, şöyle dedi:
 “Cumhuriyet Halk Partisi’nde kadın kolları, eğitim komisyonu, hukuk komisyonu, seçim koordinasyon kurulu, ilçe seçim kurulu, Parti okulu eğitmeni ve Belediye Meclis Üyeleri eğitmeni, il ve ilçe kongre delegeliği, meclis üyeliği görevlerinde emek vermiş ve deneyim kazanmış,  bir arkadaşınız olarak Parti örgütümden İlçe Başkanı adayı olmam yönünde gelen talepleri değerlendirerek örgütün adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığına adayım. Partide hiçbir emeği olmadan tepeden inme ilçe başkanlığına aday değilim. Bir örgüt emekçisi olarak grupların değil bütün Cumhuriyet Halk Partililerin adayıyım. Örgütümüzle birlikte partimizi katılımcı bir anlayışla büyüterek yönetmek iddiasıyla sizler ile birlikte İlçe Başkanlığı görevini yapmaya adayım.”


“Toplumun büyük kesimi refahta değil yoksullukta eşitlenmiştir”
Emekli ve tüm çalışan kesimin açlık sınırı altında alım gücüne mahkum edildiğini, toplumun büyük kesiminin refahta değil yoksullukta eşitlendiğini belirten Tangobay, “Bugün ülkemiz soygun, hukuk tanımazlık, ekonomik kriz, sosyal problemler, işsizlik ile boğuşmaktadır. Emekli ve tüm çalışan kesimler açlık sınırının altında alım gücüne mahkum edilmiş, gazeteciler ve muhalifler,  taraflı yargı ile korkutulup susturulmaya çalışılmaktadır. Gençler ve nitelikli işgücü ülkeyi terk etmektedir. Toplumun büyük kesimi refahta değil yoksullukta eşitlenmiştir. Halkımızın inanç ve değerleri iktidar sahipleri tarafından istismar edilerek iktidarlarını korumaya çalışmaktadırlar. Ülke bu durumdayken, bizlere düşen görev çağdaş cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu köklerini Müdafa-i Hukuk Cemiyetleri ve Kuva-i Milliyeden alan kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partililer olarak bütün bu olumsuzlukları Cumhuriyet Halk Partisi ilke ve değerleri ile sosyal demokrasinin özgürlük adalet eşitlik ve toplumsal dayanışma kavramları ile aşacağımızı biliyoruz” şeklinde konuştu.


“Bu mücadeleyi yerelden başlatmayı hedeflemekteyiz”
CHP’nin ilke ve değerlerine, devrimci ve demokrat anlayışının adayı olduklarını dile getiren Emel Tangobay, açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Bizler bu mücadeleyi parti örgütümüz başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini ortak paydamız olan Cumhuriyet değerleri etrafında birleştirerek yerelden başlatmayı hedeflemekteyiz. İşte bu nedenle biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilke ve değerlerinin adayıyız. Örgütün devrimci ve demokrat anlayışının adayıyız.  Örgütün sosyal demokrat anlayışının adayıyız.  Örgütün katılımcı demokrasi anlayışının adayıyız.  Örgütün tecrübeli, genç, kadın ve erkek her yaştan üyesi ile mutlak eşitlik anlayışının adayıyız.  Yönetimde temsiliyette adalet diyenlerin adayıyız.  Karar süreçlerinde örgüt ile birlikte ortak aklı savunanların adayıyız.  Adaylığımız ve mücadelemiz bir gurubun veya birkaç kişinin siyasi ikbal ve kariyer planlaması için değil yerelde ve genelde partimizin ilke ve değerlerini iktidara taşımak içindir. Atatürk’ün bizlere emaneti olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ve onun değerleri olan laik sosyal hukuk devletini koruma ve yaşatma azim ve kararlığı ile bu onurlu görevi yapmaya hazırız. Son olarak biz kadınlar partimizin iktidarı için sokaktayız hayatın her alanında mücadelemiz ve emeğimiz var. Şimdi birlik ve dayanışma için biz yöneteceğiz.”

Emel Tangobay CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı kongre aday