Tanı Koleji'nde duygu dolu 18 Mart

TAKİP ET

Tanı Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinliği duygu dolu anlar yaşattı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi üyesi gazilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından okunan şiirlerle başladı. Etkinlikte öğrenciler, Çanakkale Savaşında büyük bir kahramanlık sergileyerek mekanizması bozulan bir topun mermisini sırtına alarak namluya sürüp, ateşleyen Seyit Onbaşı’nın yaşadıklarını anlatan bir tiyatro oyunu sergilerken, oyunu izleyen öğretmenler ve öğrenciler gözyaşlarına hâkim olamadılar. Tiyatro oyunun ardından Çanakkale Oratoryosu sergileyen öğrenciler oratoryo sonunda gazilerle birlikte fotoğraf çekildiler.

Etkinlikte konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Halil Taşçı, Çanakkale Savaşının önemine dikkat çekerek “Çanakkale bugün ülkemizin varlığı ve başlangıcıdır. Çanakkale çok önemlidir, çünkü orda öyle yaşanmışlıklar var ki Çanakkale Savaşının ötesindedir. Yeri geldi orada düşmanla arkadaşlık kuruldu, yeri geldi onlara yardım edildi, yeri geldi yiyecekler paylaşıldı ama 500 bine yakın insan orada can verdi ve şehit oldu. Allah bu ülkeye bir daha savaş göstermesin. Savaş iyi bir şey değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi eğer haklı bir neden yoksa savaş cinayettir. Savaşın merhameti yoktur, acıması yoktur, ölmemek için öldürmek zorundasınız. Orada en çok acıyı çeken çocuklarımız, kızlarımız, hanımlarımız, yani sivillerimiz. Şu anda televizyonda izliyoruz Afrin'de yaşananları; Allah orada görev yapan evlatlarımızın yardımcıları olsun, bizler gaziler olarak onların arkalarındayız. Allah sağ salim yurda dönmelerini nasip etsin” diye konuştu.

Özel Tanı Anadolu Lisesi Müdürü Gamze Büyüker ise Çanakkale Savaşında düşmanla canları pahasına kahramanca çarpışan askerlerin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi. Büyüker konuşmasının ardından günün anısına dernek başkanına Taşçı’ya bir plaket sundu.