Tarım Bakanlığı'ndan bu yıl 159 firma hakkında suç duyurusu

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, "1 Ocak'tan bugüne kadar insan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) temsilcileriyle Bakanlıkta bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “1 Ocak’tan bugüne kadar toplam 1 milyon 16 bin 980 gıda denetimi gerçekleştirdik. İnsan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk” ifadesini kullandı.

12 BİN 788 UYGUNSUZLUK TESPİT EDİLDİ

Yumaklı, “Gıda ürünlerinin güvenilir şekilde üretimi ve satışıyla alakalı denetimler yapıyoruz. Vatandaşımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. 1 Ocak’tan bugüne kadar toplam 1 milyon 16 bin 980 gıda denetimi gerçekleştirdik. Bu denetimlerimizde 12 bin 788 adet uygunsuzluk tespit ettik. İnsan sağlığını tehdit eden üretim ve satış yaptığı belirlenen 159 firma hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

21 Ağustos 2023 itibarıyla başlatılan bu uygulamada restoran, lokanta ve kafeterya gibi toplu tüketim yerlerinin denetlendiğini, ikinci etap denetimlerin ise kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi gıda satış yerlerine yönelik yapıldığını ifade eden Yumaklı, vatandaşlara, gıdayla ilgili şikayet ve olumsuz durumları Bakanlığın Alo 174 hattına iletmeleri çağrısında bulundu. 

Tarım Bakanlığı 159 firma suç duyurusu