TARKEM sermaye artırımına gidiyor

TAKİP ET

TARKEM geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 2017 Yılı Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararla sermaye artırımına gidiyor. 2017 yılı itibariyle Gayrimenkul Projeleri'ne hız veren TARKEM, projelerin restorasyon çalışmalarına başlıyor. Tarihi Kent Merkezi için geliştireceği yeni projeler için finansman ihtiyacını karşılamak isteyen TARKEM, alınan karar üzerine 20.12.2018 tarihinde, saat 16.00’da, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul ile ortaklarıyla bir kez daha bir araya gelecek.

Kamu Ortaklarından Tam Destek

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği, Konak Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası gibi TARKEM'in kamu ortakları yakalanılan bu ivmenin devam etmesi hususunda her türlü desteği vereceklerini dile getirirken, yapılacak olan sermaye artırımına katılacaklarını belirttiler.

Olağan Genel Kurul'da söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu "Tarihi alanının ayağa kaldırılması için yola çıktık. Burayı bir cazibe merkezi haline getirmek ve ticari hayatın olduğu kadar turizmin de canlanması için çalışıyoruz. Başarmak üzere yola çıktık, mutlaka başaracağız. Bunun için kurduğumuz TARKEM'e de her türlü desteği vereceğiz ve belediye olarak payımıza düşen neyse yapmaya hazırız.” dedi.  İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın da ortak olmasıyla, Valilik desteğini de arkasına alan TARKEM, 2019 yılı ilk çeyreğinde restorasyon uygulamalarına başlayacak.