Taşdelen, "Bize yasak varken bizim ürünlerimiz satılıyor"

TAKİP ET

GERÇEK HABERCİ - İzmir İnşaat Malzemeleri İmalatçıları ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen, “Hafta sonu bize yasak varken zincir marketler bizim ürünlerimizi satıyor. Bu kabul edilir bir durum değil” dedi.
İzmir İnşaat Malzemeleri İmalatçıları ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen, zincir marketlerin inşaat malzemeleri satışına tepki gösterdi. Hafta sonu yasaklarında işyerlerinin kapalı olduğunu söyleyen Taşdelen, “Zincir marketler broşürlerinde bizim meslek alanımıza giren malzemeleri sattıklarını duyurmaya devam ediyor. Biz zaten bu dönemde mağdur olduk; bir de haksız rekabetle bir daha darbe yiyoruz” sözlerine yer verdi.  
Taşdelen, geçtiğimiz günlerde bir başka zincir market için belediye, kaymakamlık, valilik, il sağlık müdürlüğü kurumlarına dilekçe verdiklerini söyleyerek, “Sadece tek zincir market için değil, durumun genelini kapsayan bir dilekçe verdik. Bize ulaşan yeni broşür için de aynısını yaptık. Eğer sonuç almazsak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.
Taşdelen, özellikle ilkbahar ve sonbaharda işlerinin açıldığını ifade ederek, bu koşullarda meslek grubu olarak önümüzdeki günlerde çok zorlanacaklarını belirtti.
Karabağlar’da farklı ve etkin bir çalışma yaptıklarını kaydeden Taşdelen, “Karabağlar Belediyesi sınırlarında şu anda zincir marketlerde bu malzemeler satılmıyor. Diğer ilçelerde de aynı durumu görmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
Taşdelen, zincir market yasasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.