Taşdelen, enerji kesintilerini değerlendirdi: "Kısıtlamanın bitmesinden sonra yüzde 81 zam gelebilir"

TAKİP ET

Enerji kesintileriyle hakkında görüşlerini bidiren İzmir İnşaat Malzemeleri İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen,  'Piyasadan aldığım bilgiye göre kısıtlamanın arkasından yüzde 81 zam bekleniyor' dedi.

Berfin Bulut- GERÇEK HABERCİ- ÖZEL HABER- İzmir İnşaat Malzemeleri İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen, GERÇEK HABERCİ ‘ye konuştu. Elektriğe 3 gün ve doğalgaza ise yüzde 40 oranında kısıtlama gelmesi hakkında konuşan Taşdelen, “Zamlar kara bulut gibi üzerimize çöktü. Piyasadan aldığım haberlere göre kısıtlamanın arkasından yüzde 81 zam bekleniyor” açıklamasını yaptı.
“Elektrik kısıtlamasının devam edeceği ile ilgili söylentiler var”
Yapılan enerji kesintileri nedeniyle tüm sektörlerin bu durumda çok etkileneceğinin altını çizerek, Taşdelen, “Seramik sektöründe, inşaat malzemelerinde herkesin kendine göre ihracat bağlantıları var. Pazartesiden bu yana sürekli fabrika müdürleri hepsi toplantıda hiç birine ulaşamıyoruz. Çünkü ne cevap vereceklerini bilmiyorlar. Bunun arkasından da elektirikle ilgili kısıtlamalarında devam edeceği konusunda söylentiler var. Bu söylentilerin bile ürünlerin kara borsaya düşmesini sağlayacak” diye konuştu.
“Kısıtlama gıda ürünleri için kalkabilirmiş”
Taşdelen, piyasaya güven istediklerinin altını çizerek hükümet yetkililerinden açıklama beklediklerini söyledi ve ekledi:
“Eğer biz 10 gün sonra biz bu doğalgazı açmasak fabrikalara tanzimat ödenip ödenmeyeceği ile ilgili hiç bir yetkiliden bilgi almadık. İhracata iş yetiştirilmiyordu, iş piyasaya az verildi ondan dolayı fiyatlarımız artıyordu. Şimdi de ihraçata yetiştiremiyor piyasaya da 100 TL’lik malı 200 TL’ye satılmaya başlandı. Aldığım son bilgiye göre gıda ilgili et ve et ürünlerinde kısıtlamayı kaldıracaklarını söylemlerinde bulunmuşlar. En başında belli değil mi soğuk hava depoların kulanılması gerektiğini bu kadar basiretsizlik olunur mu? Bir kuruluştan görüş aldıklarında; ne kadar ne kadar ihraçat var, ne kadar zararı, ne kadar ihtiyaç var öğrenilebilir ve buna göre çalışmalar yapılır.”