Taşdelen: Market yasasının acilen çıkması gerekiyor

TAKİP ET

İzmir İnşaat Malzemeleri İmalatçıları ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen, zincir marketlerde boya, silikon ve eldiven gibi ürünlerin satılmasına tepki gösterdi. Taşdelen, bakanlığın acil harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek, 'Acilen market yasası çıkarmalıyız' dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ -İzmir İnşaat Malzemeleri İmalatçıları ve Satıcıları Odası Başkanı Cumhur Taşdelen, birçok zincir markette eldiven, boya ve silikon gibi inşaat malzemelerinin satılması hususunda bakanlığın acilen harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Taşdelen, bu ürünlerin gıda maddeleriyle aynı raflarda olmasının ve aynı araçlarla taşınmasının yasak olduğunu ifade ederek, “Bakanlık seyrediyor atı alan Üsküdar’ı geçiyor” dedi.
“Acilen market yasası çıkarmalıyız”
Zincir marketlerin kanunları hiç sayarak bu ürünleri sattığını ifade eden Taşdelen, “Satılan ürünlerin hepsinde “İnsan sağlığına zararlıdır” diye bir ibare ve üstlerinde de “Gıda maddeleriyle aynı araçta lojistiği yapılamaz, gıda maddelerinin olduğu depoda depolanamaz” gibi uyarılar vardır. Zincir marketler kanunları hiçe sayarak, bu ürünleri çocukların dahi erişebileceği raflarda satışa sunuyorlar. Birilerinin buna artık dur demesi gerekiyor, acilen market yasası çıkarmalıyız” dedi.
Aradığınız bakanlığa ulaşılamıyor
İlgili Bakanlığa yapılan çağrıların karşılıksız kaldığını belirten Taşdelen şöyle konuştu:
“Biz bakanlığa yazı yazdığımız zaman, ‘Bakanlığımızın bu konu hakkında çalışması vardır’ gibi otomatik bir cevapla karşılaşıyoruz. 20 yıldan beri aynı türkü söyleniyor, bu arada da atı alan Üsküdar’ı geçiyor.”

Cumhur Taşdelen zincir market yasa acil