Taşkın, "Sandıkla iktidarın değişmesi demokrasinin geleneği"

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Yüksel Taşkın Torbalı'daki seçim gezilerinde konuştu, Taşkın, "Kimse seçime de mi girmesin? Biz sağlıklı ve başarılı bir kampanya yürüttükçe onlar da panikliyor ve hata yapıyorlar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Torbalı'da sürdürdüğü seçim gezilerinde önemli açıklamalarda bulundu. Sandıkla iktidarın değişmesinin bir demokrasi geleneği olduğunu söyleyen Taşkın, "Çıkan sonuca saygı duymamanın sonucunu İstanbul'daki seçimlerde gördük" dedi.

“KİMSE HALK İRADESİNİN KARŞISINDA DURAMAZ”
Seçim güvenliğine dönük soruları yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Prof.Dr. Yüksel Taşkın, partisinin seçimlerde kullanacağı bilişim sisteminin çok güvenilir olduğunun altının çizdi. Sağlıklı bilgi akışını sağlamak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini de vurgulayan Taşkın, kullanılan oylara sahip çıkılmasının şansa bırakılmayacak kadar önemli ve hayati bir sorumluluk olduğuna da dikkat çekti.
Yüksel Taşkın ayrıca, Türkiye’de sandıkla iktidar değişmesinin bir demokrasi geleneği olduğunu hatırlatarak sandıktan çıkan sonuca saygı duymamanın nasıl sonuçlar doğurduğunu İstanbul’daki seçimlerde görüldüğünü de hatırlattı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın moralinin çok bozuk olduğuna da değinen Yüksel Taşkın, “Darbe” söylemlerinin yanlışlığına da dikkat çekti. Halk iradesinin karşısında kimsenin duramayacağını belirten Taşkın, iktidarı kaybettikten sonra kimlerin hızla AKP’den uzaklaşacağını da hep beraber göreceklerini ifade etti.

Millet İttifakı olarak çok sağlıklı ve başarılı bir kampanya yürüttüklerine de dikkat çeken Prof. Dr. Yüksel Taşkın, “Darbe gibi söylemler çok yanlış. Kimse seçime de mi girmesin? Biz sağlıklı ve başarılı bir kampanya yürüttükçe onlar da panikliyor ve hata yapıyorlar. Unutmamalıyız ki bu seçim aynı zamanda iyinin ve kötünün yarışı. Biz kötülükle mücadele ediyoruz.” dedi.

CHP’nin İzmir 1. Bölge 1. sıra Milletvekili Adayı Prof.Dr. Yüksel Taşkın’ın Torbalı’daki çalışmalarının son durağı Çaybaşı Mahallesi oldu. Burada Roman kökenli vatandaşlarla bir araya gelen Taşkın AKP iktidarının Roman politikalarını eleştirdi. 2010 yılındaki Roman açılımından bu yana iktidarın hiçbir somut atmadığını hatırlatan Yüksel Taşkın iktidarın her seçimde aynı vaatlerle Roman kökenli vatandaşlardan oy istediğine de dikkat çekti.
"KILIÇDAROĞLU EKMEĞİ BÜYÜTECEK VE BÖLÜŞECEK"
Kemal Kılıçdaroğu’nun Cumhurbaşkanı olmasına çok az kaldığını söyleyen Taşkın, yeni bir iktidarın şekillendiğini de ifade etti. Taşkın sözlerini şöyle sürdürdü: “Kemal Kılıçdaroğlu çok mütevazi bir insan. Kamu hayatında da en ufak bir lekesi yok. Ne kadar kurcalasalar da bulamıyorlar. Biz bu süreçte Roman kökenli yurttaşlarımızın da yanımızda olmasını istiyoruz. Çünkü sizlerin sorunlarını çok iyi biliyoruz ve bu sorunları çözüm yöntemlerimiz de hazır.”
Çaybaşı'ndaki konuşmasında yurttaşlara iktidara geldiklerinde hayata geçirecekleri Aile Destekleri Sigortası’nı da anlatan Yüksel Taşkın “Mühür sizin elinizde. O mührü öyle bir vurun ki geleceğiniz ışıldasın” diyerek sözlerini tamamladı.

Taşkın Torbalı’daki seçim çalışmalarının ardından Buca, Bornova ve Konak’ta düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına da katıldı.

 

 

yüksel taşkın chp torbalı