Taştan, "Uygun olan alanlar tek katlı evler için imara açılmalı"

TAKİP ET

AK Parti Bornova Belediye Meclisi Grubu Başkanvekili Fatih Taştan, depremlerden sonra toplumun tek katlı ve prefabrik evlere yöneldiğini ifade ederek, “Planlı bir şekilde kırsal olmayan mahallelerimizde ve uygun alanlarda tek katlı, güvenli evlerin yapılacağı alanlar imara açılabilir. Belediye bu konuda projeler geliştirmelidir” dedi.

Bornova Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda Bornova Belediyesi’ne ait bir taşınmazın satışının gündemden kaldırılmasının önerilmesi üzerine Bornova’daki kaçak yapılaşma ve depreme güvenli evlerin yapılacağı alanlar AK Parti grubu tarafından gündeme getirildi.

AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, söz konusu taşınmazın satışını içeren gündem maddesinin kaldırılma nedenini Başkan İduğ’a sordu. İduğ, “ Bu taşınmazda hisseliyiz. Küçük hisseyle ilgili bir talep geldi. Burası tarım alanı. Yapılaşma yok. Çok ciddi bir rakamlarla duyum aldık. İmar olmayan bir yerle ilgili bu rakamların konuşulması bize tuhaf geldi. Kaçak yapı yapılacağını duyduk. Onun için gündemden kaldırılmasını istedik” dedi.

KAÇAK YAPILAŞMA SORUNU

AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan da, kararınız doğru bir karar olduğunu ancak  yola çıkış yönteminde bir hata olduğunu vurgulayarak, “Kaçak yapıyı önlemekteki tutumumuz bununla sınırlı olmamalı. Sonuç doğru olsa da yola çıkış yanlış. Yol boyunca konvoy yaşadığımı biliyorum. Bu konuda bir eksiklik var. Yakaköy’den Çiçekliköy’e dönerken beton mikserleri gördüm. Hem de konvoy halinde. Bunun için daha önce şehir merkezleri için de konuştum. Belediyemizin yakınında bile gözlerimizin içine baka baka yapılar yapılıyor. Bizim geleceğe kötü bir miras bırakmamamız lazım. Bir yer satmadık diyorsunuz ama şu anda ihalede olan bir yer var. Arkasının geleceğini de söylediniz” ifadesine yer verdi.

TEK KATLI EVLER İÇİN ALANLAR

Taştan,   imar ve planlamanın belediyenin asli görevlerinden olduğunu vurgulayarak, “Örneğin deprem dönemi, pandemi ve ardından asrın felaketi olan büyük deprem. İnsanlar konteynerlerde yaşamaya başladılar. Bugün Bornova özelinde Profesörler Sitesi etrafı dışında müstakil ev yapılacak alan yok. Bundan sonra eğer biz eğer köylerde plan yaparsak vatandaşın endişelerini giderecek girişimlerde bulunabiliriz. Kaldı ki buralar artık kırsal mahalle de değil.  Bu tür çalışmalar belediyemize gelir de getirebilir. Seçime de az bir zaman kaldı. Bunu gündeme getirmemiz lazım” açıklamasını yaptı.

EMBİYA ÇAVUŞ’UN ADI YAŞATILACAK

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti Meclis Üyesi İsmail Vatansever, 2 Haziran 2022’de  İzmir’de vefat eden Bulgaristanlı Türk Ressam Embiya Çavuş’un adına açılacak parka tüm meclis üyelerini davet etti.

Vatansever, Çavuş’un Bulgaristan’da hak ve özgürlükler savacısı olarak sembol bir isim ve önemli bir sanat insanı olduğunu vurgulayarak, “AK Parti önergesiyle ve Bornova Belediyesi’nin desteğiyle saat 14:30’da Bulgaristan Hak ve Özgürlük savaşçısı Embiya Çavuş’un adının verildiği parkın açılışına hepinizi bekliyoruz” dedi.

İNÖNÜ PAZARYERİ ESNAFI

AK Parti’li Taştan mecliste İnönü Pazaryeri esnafına kesilen elektrik cezasını da gündeme getirdi. Taştan, İnönü Pazaryeri esnafının konuyla ilgili büyü sıkıntı yaşadığını belirterek, “Elektrik cezası konusu esnafı zorlamaktadır. İlgili kurum bu cezaları nasıl belirlemiştir? Bu kişileri tek tek nasıl belirlemiştir? Bu konuda bilgi verir misiniz? Şantiye elektriği de olsa bugüne kadar Bornova Belediyesi’ne fatura edilmiş olması gerekir” sorularını sordu.

Başkan İduğ da  bu konuyla ilgili beş yıl önceki süreçten başlanarak hata yapıldığını söyleyerek, “Gediz’i çağırdılar. Beş bin TL kadar bir ücret ödenecek. Bir daha görüşeceğiz. Bu konuda baştan hata yapılmış. Yüksek rakamların ödenmemesi için gerekeni yapacağız” diye konuştu.