Tek adaylı kongrede çizik savaşı: Kim ne kadar çizildi?

TAKİP ET

CHP Karşıyaka’da ilçe kongresi tamamlandı. Sandıklardan çıkan sonuçlara göre en çok çizik yiyen isim Sedredil Coşkuner oldu. 

Bugün CHP İzmir’de Çeşme ve Karşıyaka ilçe kongreleri tamamlandı. Daha önce tansiyonun yükseldiği CHP Bornova ilçe kongresinin ardından Karşıyaka’da da çizik savaşları yaşandı. Levent Güçlü’nün CHP İlçe Başkanlığı’na seçildiği kongrede 416 delegenin 309’u sandık başına gitti. Kullanılan oylardan 46’sı geçersiz sayılırken 263 oy kabul edildi. 

EN ÇOK KİM ÇİZİK YEDİ? 
Kongrede en çok çizik yiyen isim CHP’nin Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner oldu. Coşkuner’i ise sırasıyla CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Abdullah Engin ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay izledi. 309 delegenin oy kullandığı seçimde Coşkunel 65 çizik alarak 198, Engin 51 çizikle 212, Tugay ise 33 çizik yiyerek 230 oy aldı. 

KONGREDE TEK ADAY TARTIŞMASI
Kongre’nin tek adayla gerçekleştirilmesine tepki gösteren Eski Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı eski Aday Adayı Serdar Yavaşoğlu, şöyle konuştu: 
“Birçok partili arkadaşımız kendi aralarında telefonda konuşuyorlar; adaylar kim? Basında yazdı, belediye başkanının adayı Levent Güçlü. İkinci aday var mı? Son güne kadar bunu sordular. Diyorlar ki madem tek aday olacaktı bu seçimi niye yaptınız 40-45 derecede. O yaşlı insanları yazlıklarından, evlerinden neden getirdiniz? İki aday üç aday çıksın projelerini anlatsınlar. Onların kendi içlerindeki yönetim kurulları bu projelerle yürüsünler. Bu nasıl demokrasi? Bu parti başarılı olur mu?  Bu planla yapılmış bir hadise, demokrasini gereği bu olmamalı. Demokrasi tepeden inme dayatmayla olmaz. Ben Levent’in çocukluğunu bilirim. Bunların hiç biri seninle ilgili değil. Ben bu yapıya söylüyorum. Bu yapılan her şeyi hem üyeler, hem de halk görüyor. İnsanlar kırgın ve kızgın. Bunları farkında olun. Bu ülke elden gidiyor, kişisel menfaat yaparak bir yere gelemeyiz.”
Yavaşoğlu’na tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ise, ilk kez anlaşmalı gidildiği halde tek aday çıkarıldığı için tartışma çıktığına şahit olduğunu belirtti.

 

Sedredil Coşkuner kongre CHP Karşıyaka Levent Güçlü