Temel Karamollaoğlu: 2023'te hedef yıllık tek haneli enflasyondu, sonuç aylık aylık çift haneli enflasyon rakamları oldu

TAKİP ET

"Maalesef hüsran, seçim kazanma hususunda ne kadar başarılılarsa, ülke yönetme konusunda bir o kadar başarısızlar.. "

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Bugün 6 Eylül Çarşamba, yılın ilk 8 ayını geride bıraktık. Son 10 yıldır sürekli olarak işaret edilen iktidarın en sevdiği slogan haline gelen 2023'ün bitimine sadece dört ay kaldı. Geldi 2023 ve işte o da gidiyor. Tutulmayan sözlerle, suya düşen umutlarla, 180 derece sapma gösteren hedeflerle birlikte işte 2023 geldi ve gidiyor. İnsanımıza vaat edilen neydi? Gerçekte ne oldu. Hedefler neydi, sonuçlar ne oldu.

Hedef; yıllık tek haneli enflasyondu. Sonuç aylık çift haneli enflasyon rakamlarına ulaştık. Kişi başı milli gelirde hedef 25 bin dolardı. Sonuç 10 bin doların dahi altına düştü milli gelir. 

İstihdam da, ihracat da,  yatırımlarda ve geri kalan onlarca başlığın hiçbirinde hedefler tutturulamadı. Aksine her geçen yıl  bu hedeflerden çok çok daha uzaklaşıldı. Bir insanın sözleri iddia, yaptıkları ise ispattır. Bir siyasi partinin de seçim öncesi verdiği sözler iddia, iktidar olduktan sonra bunları yerine getirmesi ise ispattır. Bir siyasi partinin seçim başarı başka, bir iktidarın ülkeyi yönetme başarısı ise bambaşkadır. Evet AKP ve Sayın Erdoğan, 20 küsür yıldır girdiği her seçimi kazandı. Peki 20 yıl sonra baktığımızda gelinen sonuç nedir?

Maalesef hüsran, seçim kazanma hususunda ne kadar başarılılarsa, ülke yönetme konusunda bir o kadar başarısızlar.. 

"Biz önce ahlak ve maneviyat demeye devam edeceğiz... İsraf ve faiz ekonomisi değil, üretim ve istihdam ekonomisi demeye devam edeceğiz. Özgürlüklerin teminat altına alındığı, tam bağımsız, müreffeh güçlü ve öncü bir Türkiye için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Yaşanabilir bir Türkiye'yi inşaa edecek, yeniden büyük Türkiye'yi tesis edecek, adil ve yeni bir dünyayı kurana dek canla başla gayret göstermeye devam edeceğiz.