Tepecik Hastanesi'nde " Ebelik ve Hemşirelikte Profesyonelleşme " Sempozyumu

TAKİP ET

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Ebeler ve Hemşireler Haftası “ kapsamında, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Eğitim Birimi tarafından Ebelik ve Hemşirelikte Profesyonelleşme” sempozyumu düzenlendi.

Piyano sanatçısı Elif Sera Çalışkan tarafından düzenlenen piyano resitalinden sonra başlayan ve Hastane Başhekim ve yardımcıları, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, müdür yardımcıları ile çok sayıda hemşire ve ebenin katıldığı sempozyumda Uzm. Ebe Ayşegül Dönmez “Ebelik ve hemşirelik sağlık hizmet sunumundaki değeri ile kendilerine verilen değerin ters orantılı olduğu ve çoğu kez birbirine karıştırılan iki meslek grubudur. Her ikisi de profesyonel bir meslek olarak sadece kliniklerde değil, ulusal ve uluslar arası platformlarda da çalışmalarını sürdürmektedirler. Bugün burada değerli hocalarımızın katkılarıyla “ebelik ve hemşirelikte profesyonelleşmeyi konuşacağız. Mesleki olarak bu önemli sempozyumun başaralı ve verimli geçeceğine inanıyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü Hacer Rastgel de “ Her mesleğin bir yaşam döngüsü vardır. Meslekler gelişerek beli bir zaman sürecinde profesyonelleşmeye çalışıyor. Bu noktaya ulaşması toplum gözünde o mesleğin saygınlığını artıyor. Bu amaca ulaşmada yardımcı olur diye doğrultusunda bu sempozyumu düzenledik. Eğitim Birimi ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü olarak sempozyumun konusunu uluslar arası Ebeler Konfederasyonu ve Uluslar Arası Hemşireler Birliği’nin 2018 temalarını da kapsayan, her iki mesleği de kucaklayan bir başlık altında topladık. Sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum“ dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ise “Hastanemiz 1971 yılında kurulduktan sonra 80’li yılların ortalarında araştırma hastanesi özelliğine kavuştu ve sürekli değişim ve gelişimine devam etti. Yaklaşık dört bini bulan çalışanıyla büyük bir aileyiz. Bu ailenin önemli bir parçasını da ebe ve hemşireler oluşturuyor. Onların mesleki gelişimleri hastanemizin verdiği sağlık hizmetleri açışından son derece önemli. Bundan dolayı “Ebelik ve Hemşirelikte Profesyonelleşme “sempozyumun görevlerini en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışan ebe ve hemşireler için ve dolayısıyla hastalara faydalı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Oturum Başkanlığını Op. Dr. Cengiz Sert, Prof Dr. Levent Kıdak, Prof. Dr. M. Gülsün Özentürk, Hacer Rastgel, Prof. Dr Fisun Şenuzun Akyar, Uzm. Dr. Dilek Orbatu’nun yaptığı sempozyumun ilk oturumunda “Ebelikte Profesyonelleşme, Hemşirelikte Profesyonelleşme, Liderlik ve Yöneticilik” ele alınırken ikinci oturumda “Ebe ve Hemşire Yardımcılığı”, “Lisans ve Lisans Üstü Ebelik Eğitimi”, “Lisans ve Lisansüstü Hemşirelik Eğitimi”, “Sağlık Meslek Lisesinden Doktoraya Uzun İnce Bir Yol”; sempozyumun son oturumunda ise “Akreditasyon”, “ İnovasyon”, “Hemşirelikte Araştırma Geliştirme”, “Ebelikte Araştırma Geliştirme” konuları ele alındı.

Candan Özdemir’in müzik dinletisi ve katılım belgelerinin verilmesinin ardından sempozyum sona erdi.