Tepecik Yara Bakım Hemşiresi'ne Uluslararası Ödül…

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yara Bakım Hemşiresi Hatice Küçüker'in çalışması Kuzey İrlanda Belfast'ta 26 ülkenin katılımıyla düzenlenen kongrede ödüle layık görüldü.



Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yara Bakım Hemşiresi Hatice Küçüker’in çalışması Kuzey İrlanda Belfast’ta 26 ülkenin katılımıyla düzenlenen kongrede ödüle layık görüldü. Küçüker dünya genelinde yara profesyonellerinin kullanabileceği “Sürekli Gelişim Sertifikası” (CPD) almaya hak kazandı.



Kuzey İrlanda Belfast’ta 18-19 Eylül tarihlerinde, 400 Yara Bakım Profosyonelinin katılımıyla gerçekleşen “Wound Healing Congress 2017”ye 5 ay önce Türkiye’den davet alan tek hemşire SBÜ Tepecik EAH Yara Bakım Hemşiresi Hatice Küçüker oldu. Küçüker’in Hydro Clean ile Otolitik Debridman (Yıkamalı Yöntemle Otolitik Debridman) konulu çalışması, 26 ülkeden katılan çalışmalar arasında sunuma layık, ödüllendirilebilir çalışmalar arasına girdi.



Yara profesyonellerinin dünya genelinde kullanabileceği bir sertifika olan “Sürekli Gelişim Sertifikası” (CPD) almaya hak kazanan Küçüker “Yurtiçinde pek çok yerde sunumlar yapıyorum ama bir çalışmamla yurtdışında bir projede ilk defa yer aldım. Dünyada yapılan çalışmaları gözden geçirdim ve biz nerdeyiz onu gözlemleme fırsatım oldu. Bu sırada beni gerçekten yüreklendiren ve destek veren bütün çalışma arkadaşlarıma ve yöneticilerime teşekkür ederim. Ülkemi ve hastanemi de uluslararası bir platformada temsil ettiğim içinde ayrıca gurur duydum.” dedi.



SBÜ Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut “Bir hastanede verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinde hemşirelik hizmetlerinin önemli bir yeri var.  Yoğun iş koşulları altında böyle önemli bilimsel çalışmalara da imza atan hemşirelerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor. Yara Bakım Hemşiremizi ve tebrik ediyor daha nice başarılara imza atmasını diliyorum.” dedi.​