TGF ve Basın Konseyi yalanlama

TAKİP ET

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyelerinin 6 farklı kurumun toplantılarına katıldıkları gerekçesiyle 'huzur hakkı' aldıkları yönündeki iddialar yalanlandı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyelerinin 6 farklı kurumun toplantılarına katıldıkları gerekçesiyle “huzur hakkı” aldıkları yönündeki iddialar yalanlandı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Basın Vakfı adına Yılmaz Karaca ve Basın Konseyi ve Gazetecilere Özgürlük Platformu adına Pınar Türenç, bu kurumların toplantılarına katılan üyelere “huzur hakkı” verilmediğini açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, “Son günlerde bazı yayın organlarında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Genel Başkan Yardımcımız Misket Dikmen'in TGF ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı'ndan "Huzur Hakkı" aldığı yönünde haberler yayınlanmaktadır. 2 kurumumuzda da hiçbir arkadaşımız herhangi bir Huzur Hakkı almamaktadır. Bu haberler arkadaşımızı itibarsızlaştırma amaçlıdır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

Basın Konseyi de, şu açıklamayı yayınladı:

“Özellikle Ege bölgesi ile İzmir’de bazı medya organlarında yayınlanan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen’in, katıldığı Yüksek Kurul toplantılarında, “huzur hakkı” ödenmesi ile ilgili çıkan haberler; tamamen gerçeğe aykırı, masa başında hazırlanmış, haksız yayınlardır.

Basın Konseyi, 30 yıla yakın süredir Türk Basınında Basın Meslek İlkeleri’nin yerleşmesi ve basın özgürlüğü için yaptığı çalışmalarını tüm üyelerinin özverili çabaları ve katkıları ile gerçekleştirmektedir.

Haber ihlalleri ile ilgili yapılan başvurular, Basın Konseyi üyelerinden oluşan Yüksek Kurul tarafından ele alınır ve sonuçlandırılır.

Şeffaf yapılan tüm çalışmaları, üyelerimiz hiçbir bedel almadan kendi olanakları çerçevesinde yürütürler.

Basın Konseyi gibi yine içinde bulunduğumuz Gazetecilere Özgürlük Platformu’nda da (GÖP)  medyanın özgürlüğü için yapılan tüm çalışmalar bu çerçevede gerçekleşmektedir.

Haberin yayınlandığı gazetenin yöneticileri de yönetimde bulundukları süre içinde, kendilerine Basın Konseyi tarafından haberde iddia edildiği gibi; “huzur hakkı” ödenmediğini yakinen bilmektedirler.

Yanlış, haksız, yanlı haberlerin yapılmaması için, Basın Meslek İlkeleri’ni korumaya her ne olursa olsun kararlı olduğumuzu bir daha kamuoyuyla paylaşmayı görev biliyoruz.

Saygılarımızla.