TİP İzmir'de çalınmadık kapı bırakmayacak

TAKİP ET

Hafta sonu İzmir 2'nci bölge milletvekili adaylarını tanıtan Türkiye İşçi Partisi (TİP) seçim çalışmalarına hız kattı. TİP İzmir İl Yöneticisi Aslı Yapar, sokak sokak gezip vatandaşlarla buluştuklarını belirterek; 'Çaldığımız bütün kapılar sonuna kadar açılıyor ve vatandaşlar bizi tanıyor' dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- 14 Mayıs 2023 genel seçimlerine 26 gün kala TİP, seçim çalışmalarına sahada vatandaşlarla buluşarak devam ediyor. İzmir 2’nci bölgeden 14 milletvekili adayıyla yarışa dahil olan TİP sokak sokak, mahalle mahalle bildiri dağıtıyor ve çalınmadık kapı bırakmıyor.
Saha çalışmaları kapsamında TİP İzmir İl Örgütü’nün faaliyetlerini anlatan TİP İzmir İl Yöneticisi Aslı Yapar; “Hiç nir zaman sadece seçim zamanı alana çıkan diğer zamanlarda masa başında çözüm üretmeye çalışan bir parti olmadık. İlk günden bugüne emek, kadın, gençlik, LGBTİ+ , hayvan hakları, ekoloji mücadelesinde hep alandaydı, hep sokaktaydı. Giderek büyümesinin altında aslında hep yurttaşla birlikte olması, sokakları, mahalleri, şehirleri , köyleri hiç boş bırakmaması yatıyor” diye konuştu.
Çaldığımız bütün kapılar açılıyor
Her alanda vatandaşlarla buluşmaya çalıştıklarını ifade eden Yapar, “Her ilçede her mahallede milletvekili adaylarımız ile bulunuyoruz. Seçim çalışmaları kapsamında her kesimden yurttaşla beraber olurken hem Türkiye İşçi Partisi’ne dair hem de seçim sürecine dair sorulara cevap veriyoruz. Emek alanında fabrikalarda işçilerle buluşmaya devam ediyoruz, kahvehanelere gidiyoruz, halk buluşmaları düzenliyoruz, köylere gidiyoruz, çiftçilerle beraberiz, sokak sokak, mahalle mahalle bildiri dağıtmaya devam ediyoruz, bütün çaldığımız kapılar bizi tanıyor ve sonuna kadar açılıyor” dedi.
“Yurttaşlarımızdan aldığımız ilk tepki ‘güven’ oluyor”
Saha çalışmalarında yurttaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Yapar, “Türkiye İşçi Partisi İzmir’de hep yükselen bir ilgiyle karşılandı. 4 milletvekilimizin 40 milletvekiline bedel muhalefeti yurttaşlarımızda bir güven oluşturdu. Tam da bu nokta da sahada yurttaşlarımızdan aldığımız ilk tepki ‘güven duygusu’ oldu. Sokakta görüyoruz ki yurttaşlarımızın ağzındaki lokmayı dahi alan bu sisteme ve iktidara tahammülü kalmadı. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve sokaktan gelen en net tepki bu” diye konuştu.
İzmir halkı TİP’i TBMM’ye taşıyacak
İzmir halkının sahada TİP’e olumlu yaklaştığını ve TİP’li milletvekili adaylarını meclise taşıyacağını ifade eden Yapar şöyle konuştu: 
“Genel Başkanımız Erkan Baş bir konuşmasında bir konuya değinmişti; Meclis kurtarıcıların beklendiği bir alan olmamalı. Dolayısıyla bizim kaç milletvekili düşündüğümüz değil halkın Türkiye İşçi Partili kaç adayı mecliste görmek istediği önemli. Saha çalışmalarından anladığımız ve edindiğimiz izlenim, İzmir halkı ilerici, aydın, umut dolu duruşunu bu seçimlerde bir adım daha ileri taşıyarak TİP’i çok milletvekili ile Meclis’e taşıyacağı yönündedir.”

TİP İzmir Aslı Yapar TİP İzmir İl Yöneticisi Türkiye İşçi Partisi