TORBALI'DA SEÇİM TAKVİMİ İPTAL EDİLDİ

TAKİP ET

 Geçtiğimiz günlerde 7 günlük süreyi gözetmeyerek seçin yapılacağını son 3 günde bildirilen Torbalı mahalle delege seçimleri için CHP İl Yönetimi kararını verdi ve 14, 15, 16, 17 ve 18 Kasım'da gerçekleşecek olan seçimleri iptal etti.

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Torbalı’da Bazı üyeler ilçe başkanlığının seçim takviminin ilanıyla ilgili tüzük ve ilgili genelgeye aykırı davranması nedeniyle il başkanlığına itirazda bulunmuştu. İtiraz dilekçesinde, ‘parti tüzüğü ve genelge hükümlerine istinaden seçimlerin yeri, günü, saati ile seçimden sorumlu ilçe yöneticisinin ilçe ve il resmi internet sitelerinden ve ilçe parti binasında yayınlanmasından en erken 7 gün sonra yapılabileceğinden, bu tarihlerin henüz yayınlanmamış olmasından ötürü seçimlerin en erken 18.11.2019 tarihinde başlayabileceği’ ifade edildi.

İtiraz dilekçesinde mahallelerdeki seçimlerin yeri dışında il yönetiminden seçimlerin tarafsızlık ve şeffaf şekilde yapılması için denetçi görevlendirilmesi de talep edildi. 

CHP İl Yönetimi, CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın’dan 7 günlük süreyi gözeterek yeni tarih belirlemesini istediler ve 14, 15, 16, 17 ve 18 Kasım tarihlerinde yapılması planlanan tüm seçimler iptal edildi. Seçimler 19 Kasım Salı günü başlayacak

NE OLMUŞTU?

60 mahallede 400 delegenin seçileceği Torbalı’da, tüzük ve genelge gereği ilçe başkanlığının delege seçim tarihlerini, yer ve saati ile ilgili görevliyi seçimin yapılacağı tarihten 7 gün önce askıya/duyuruya çıkarması gerekirken bunu yapmadığı iddia edilmişti.

İlçe başkanlığı 14’ünde Ertuğrul ve Tepeköy’de seçim yapılacağını 11 Kasım Pazartesi günü üyelere telefonla bildirmeye başlamıştı. 

RESMİ SİTEDE YER ALMADI

İl başkanlığının geçtiğimiz günlerde ilçelerle ilgili resmi siteden yayınladığı seçim takviminde Torbalı seçim takvimi yer almıyordu.