Trabzonlularla ilgili ifadeleri tepki çeken AK Partili Göksu'dan açıklama: Bizim için her yer Trabzon'dur

TAKİP ET

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu'nun İmamoğlu üzerinden Trabzonlular ile ilgili kullandığı ve büyük tepki çeken ifadeleri için yaptığı açıklamada "Konuşmamın hiçbir yerinde hiçbir şekilde Trabzonlu kardeşlerimize yönelik hiçbir beyanım bulunmamaktadır. Bizim için her yer Trabzon'dur" dedi.

Katıldığı bir iftar programında konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini söylemişti ve Ekrem İmamoğlu'nun Trabzonlu olduğunu söyleyerek "E hesap başka" ifadelerini kullanmıştı. 


Tevfik Göksu; biraz utan, sıkıl, Allah’tan kork! Nedir bu, ne demek ‘Yunan kazandı!”.

Sizde zerre kadar insaf, vicdan, insanlık kalmamış. Yazık!@mt_goksu pic.twitter.com/3oblJ57dQR
— Mehmet Bekaroğlu (@MBekaroglu) 14 Mayıs 2019



'TRABZON BİZİM CANIMIZ'

Göksu, kullandığı ifadelerin büyük tepkiyle karşılanması üzerine ise yeni bir açıklama yayınlayarak konuşmasının yanlış anlaşıldığını belirtti ve şunları söyledi: "Bazı sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde bir algı operasyonu yapılıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayıyla ilgili Yunan gazetenin atmış olduğu bir manşet ile ilgili yapmış olduğum konuşmada Trabzonlularla ilgili bir beyanım olduğu ifade ediliyor. Oysa benim konuşmamın hiçbir yerinde hiçbir şekilde Trabzonlu kardeşlerimizi ifaden hiçbir beyanım bulunmamaktadır. Şunu herkes bilsin ki, bu toprakların kardeşliği, bu ülkenin insanlarının kardeşliği, hepimiz aynı dağın yeli, aynı Allah’ın kulları olarak biz Trabzon’uz, Trabzon biziz. Trabzon bizim canımız, Trabzonlular bizim baştacımızdır. Bizim için her yer Trabzon’dur. Bunu herkes böyle bilsin."

15 Mayıs 2019— Mehmet Tevfik GÖKSU (@mt_goksu)

pic.twitter.com/sZyNHgKJemKamuoyuna saygıyla duyurulur.