Trump Efsaneyi ABD'ye Almadı!

TAKİP ET

ABD'ye gitmek isteyen efsane Dwight Yorke, pasaportundaki İran damgası nedeniyle ABD'ye alınmadı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve gelmesinin ardından göçmen ve yabancı ziyaretçiler sınır kapılarındaki yaşadığı sorunlar devam ediyor. Son olarak Manchester United efsanesi isimlerinden Dwight Yorke ABD’ye alınmadı.

Vatan gazetesinin haberine göre, Cuma günü ABD’ye gitmek isteyen Dwight Yorke, pasaportundaki İran damgası nedeniyle uçağa binemedi.

2015 yılında Dünya Karması ile İran Karması arasında oynanan yardım maçı için Tahran’a gittiğini söyleyen Dwight Yorke, “Neler olduğuna inanamıyorum. Amerika’da kaç kez bulunduğumu hatırlamıyorum bile. Bu ülkeyi seviyorum ama bana kendimi suçlu gibi hissettirdi” dedi.

Katar’dan ülkesi Trinidad Tobago’ya gitmek isteyen ve bu uçuş için Miami’de aktarma yapması gereken eski futbolcu York, iki polis memuru tarafından durulduğunu aktardı.

York, “Pasaportumda İran damgası olduğunu ve bu nedenle uçağa binemeyeceğimi söyledi. Oraya sadece bir yardım maçı için gitmiştim ve 1 gece bile kalmamıştım. Bana, uçağa binersem ABD’ye indiğim an gözaltına alınacağımı ve sınırdışı edilerek tekrar Katar’a gönderileceğim söylendi. Onlara sadece Karayiplerdeki evime gitmeye çalıştığımı anlatmayı denedim.” şekline konuştu.

2009 yılında futbolu bırakan Dwight Yorke, Manchester United’ın yanı sıra Aston Villa, Blackburn, Birmingham ve Sunderland’de forma giydi.

Geçtiğimiz günlerde ABD’yi olimpiyatlarda temsil eden ilk başörtülü sporcu olan Ibtihaj Muhammed de ülkeye girişi sırasında havaalanında alıkonulduğunu açıklamıştı. NASA’da görev yapan bir mühendis olan Sidd Bikkannavar da ABD’ye giriş sırasında benzer bir muamele gördüğünü söylemişti.