Trump: Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor

TAKİP ET

6 Ekim'de AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesinde Suriye'nin kuzeydoğusuna harekat için yeşil ışık yakan ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinden ve uluslararası toplumdan yükselen tepkilerin ardından Türkiye'ye karşı yaptırım söylemini tırmandırıyor.

"Brian Kilmeade tümüyle yanılıyor. 200 yıldır birbiriyke savaşan haklar arasında bir başka savaşa girmeyeceğiz. Avrupa'nın kendi IŞİD esirlerini almak için bir şansı vardı, ama bedelini öedemek istemediler. "Bırak ABD ödesin" dediler..." diye tweetleyen Trump, Kürtlerin IŞİD esirlerinden bazılarını bırakarak ABD'yi müdahil etmeye çalışıyor olabileceğini söyleyerek  şöyle devam etti:


....Kurds may be releasing some to get us involved. Easily recaptured by Turkey or European Nations from where many came, but they should move quickly. Big sanctions on Turkey coming! Do people really think we should go to war with NATO Member Turkey? Never ending wars will end!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 14, 2019



'NATO ÜYESİ TÜRKİYE İLE SAVAŞACAK DEĞİLİZ'

"Türkiye veya pek çoğunun geldiği yer olan Avrupa Ulusları kolaylıkla yeniden yakalar, ama ellerini çabuk tutmaları lazım. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini düşünüyor mu? Asla bitmeyen savaşlar bitecek!"