Tugay; "Delegeyi akıl, vicdan ve mantık ile karar vermeye davet ediyoruz"

TAKİP ET

CHP'nin Kurultay tarihi yaklaştıkça kulislerdeki çalışmalarda hızlandı. İzmir'in seçilmiş delegeleri arasında Özgür Özel'e desteğini açıklayan ilk kişi olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay; değişimcilerin koltuk ve genel başkanlık mücadelesi yapmadığını belirterek; "Akıl ve vicdan ile karar vermeye davet ediyoruz" dedi.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Genel Seçimler sonrası en çok hareketlenen parti olan ve parti içi muhalefetin sesini yükselttiği CHP 4-5 Kasım tarihlerinde Kurultay'a gidiyor. Şimdilik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıuçdaroğlu'nun karşısına aday olan için Özgür Özel ve Örsan Öymen isimleri var. Fakat Kurultay'da seçimin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile "Değişim" mottosu ile yola çıkan Grup Başkanı Özgür Özel arasında geçmesi bekleniyor. Bugüne kadar yapılan il kongrelerinden ve delegelerin açıklamalarından da bu sonuç daha net ortaya çıkıyor. Kurultay'da kilit illerden biri de İzmir. Seçilmiş 56 delegesi olan İzmir'de şu ana kadar Özgür Özel lehine tek açıklama Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan geldi. GERÇEK HABERCİ'ye açıklamalarda bulunan Tugay, değişimcilerin koltuk ve genelbaşkanlık mücadelesi yapmadığına vurgu yaptı. Kendilerinin tarihi bir sorumluluk ile yola çıktığını ifade eden Tugay şöyle devam etti;
"Üzülerek izliyoruz. Toplumda sayın Genel Başkanımıza karşı belirgin bir bakışı var. Değişim isteyenler CHP için iyi şeyler yapmaya çalışıyor. Bu statükocu yapıyda ısrar mı edeceğiz ya da yenileşme, gençleşme ve solculaşma ile yola devam mı edeceğiz? Birkaç belediye kazanarak mutlu mu olacağız? Yoksa ülkeyi kuran iradeyi temsil eden CHP olarak iktidar olup ülkemizi içinde bulunduğumuz sıkıntılardan mı kurtaracağız? Delege ve parti örgütlerimiz kişisel gelecek hesabını bir kenara bırakıp akıl, vicdan ve mantık ile karar vermeye davet ediyoruz."
"Vicdanım el vermez"
CHP'nin Yerel Seçimlerde alacağı sonuçlara da değinen Tugay; "Yapılan kamuoyu yoklamalarına bakılırsa ülke genelinde belirgin oy kaybımız var. Buna rağmen birçok belediyeyi kazanacağımız görülüyor. Şahsen Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyları düşmüş ben seçilerek belediye başkanı koltuğuna oturmuşum buna vicdanım el vermez. Asıl mücadelem partiminde iktidar olması içindir. Partimizin önümüzdeki seçimlerde bu idare ile başarılı olacak mı olmayacak mı? sorusunu kendilerine sorsunlar. Bunu vicdanına kabul ettiren varsa önümüzdeki seçimlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile iktidar olacağına inanan insan buyursun destek versin" dedi.
"6 Kasım'da koltukta olana saygıda kusur etmeyiz"
Değişlim isteyen ghrubun amacının ayrı bir hareket oluşturmak olmadığının da altını çizen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay;"Tekrar ediyorum değişim isteyenler CHP için iyi şeyler yapmaya çalışıyor. 6 Kasım tarihinde kim genel başkanlık koltuğunda oturursa o bizim genel başkanımızdır. Bu güne kadar saygıda nasıl kusur etmediysek o günde etmeyeceğiz" diye konuştu.

Cemil Tugay Özgür Özel değişimci genelbaşkan