Tunç Soyer; "Geleceğin şehirlerine ilham olmaya çalışıyoruz"

TAKİP ET

Wenergy Expo Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı lansmanında konuşan Tunç Soyer 'Geleceğin şehirlerine ilham olmaya çalışıyoruz' dedi. 

Uğurcan BOZTAŞ/GERÇEK HABERCİ-Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Wenergy Expo Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’nın lansmanı düzenlendi. Temiz enerji teknolojilerinin tanıtıldığı etkinliğe İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de katıldı. 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek 2’nci Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı lansmanında gelecek için temiz ve yenilenebilir enerjilerin önemine vurgu yapıldı. Lansmanda konuşan Tunç Soyer birçok alanda İzmir’de fuarlar yaptıklarını vurgulayarak İzmir’in fuar kenti olduğunu belirtti.


‘İZMİR DÜNYA’NIN TEMİZ ENERJİ BAŞKENTİ OLSUN’
Belediye tesislerinde ve araçlarında kullandıkları temiz enerjiyle belediyenin temiz enerjiye verdiği önemi anlatan Soyer, dünyanın ve Türkiye’nin birçok tarafından gelen katılımcı ve ziyaretçiler 2’nci Wenergy Expo Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’nda olacağını söyledi. Soyer göreve geldiği 2019 yılında 11 fuar yapıldığını bugün ise 31 fuar düzenlediklerini ifade etti. Fuarların hem alım satım yapılan hem de ufuk açan buluşmalar  olduğunu da dile getiren Soyer; “Bu fuarların şehrimizin istikbali ve aydınlık geleceği için çok fazla önem iştigal ettiğini biliyoruz. İzmir’de ülkemiz ve geleceğimiz açısından çok değerli bir fuara 9-11 Mayıs tarihleri arasında ikinci kez ev sahipliği yapacağız ve başka bir dünya mümkün başka bir enerji üretimi mümkün diyeceğiz” dedi.


İzmir dünyanın temiz enerji başkenti olsun 
Fuarda İstanbul’dan Gaziantep’e, Şanlıurfa’dan Muğla’ya 12 şehirden katılımcıların bir araya geleceğinin de altını çizen Soyer; “Geleceğin dünyasını inşa etmek için elimizi önce vicdanımıza sonra da taşın altına koymamız gerekiyor çünkü ekoloji yoksa ekonomi de enerji de yoktur. Biz doğayla uyumlu bir yaşama öncülük etmek için dönmüşü İzmir’den başlatmış oluyoruz.  Diyoruz ki İzmir dünyanın temiz enerji başkenti olsun. İklim krizine karşı yerel yönetim misyonuyla ve eylem planıyla fark yaratan belediyemiz 377 şehir arasında Avrupa Birliği’nde (AB) akıllı şehirler misyonuna seçildi. Geleceğin şehirlerine ilham olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.  


İzTO’dan fuarlara 80 Milyon TL destek
İzmir’in fuarlar kenti olması için önemli çalışmalara imza atan İzmir Ticaret Odası adına toplantıya katılan İzTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise fuarlara verdikleri desteklerin her yıl arttığını ifade ederek; İzmir Ticaret Odası olarak gelecek yıl yapılacak olan fuarlar için 80 milyon lira bütçe ayırdıklarını belirtti.

Tunç Soyer Wenergy Expo Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı