Tuncay Özkan'dan sandık güvenliği açıklaması ve İzmirliler'e çağrı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sandık güvenliği hakkında açıklamalarda bulundu. Milli iradenin saptırılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Özkan, "Biz demokrasiyi hile karıştırılmasına, vatandaşın oyunun çalınmasına, milli iradenin saptırılmasıma asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Begüm Burçak GÜNAY- GERÇEK HABERCİ- 14 Mayıs genel seçimlerine 1 gün kala seçim güvenliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, demokrasiye karşı suç işlemenin karşılığının hem hukuk karşısında hem de milletin vicdanında çok büyük olacağını söyledi. Türkiye'nin demokrasiye susadığını ve bu susamışlığın sandıklarda giderileceğini belirten Özkan, "Sandıklarımıza ve demokrasimize uzanan kirli, karanlık entrikaları ve elleri bu ülkenin milli iradesi ve kamu gücü kırar." diye konuştu. 

"HİÇ KİMSE OYUMUZU ÇALMAYA TEVESSÜL ETMESİN" 

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nin, sandık güvenliğiyle ilgili toplumda oluşan endişeye sebep olanların aklına çivi olacağını söyleyen Özkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu seçim; sandık güvenliğiyle ilgili bütün bu endişelere sebep olanlar, seçime hile karıştırmayı düşünenler için akıllarına çakılan çivi olsun. Hiç kimse oyumuzu çalmaya, millet iradesinden oy çalmaya tevessül etmesin. Kursaklarında kalır." 

"HALKIN SESİ HAKKIN SESİDİR"

Konuşmasında İzmirlilere seslenen Özkan, "İzmirli hemşehrilerime söylemek istediğim şu; mazlumun yanından zalimin sofrasına gidenleri unutmasınlar. İzmirlilerin gözyaşıyla, vicdanıyla cezaevlerinden özgürlük kazanıp zalimin sofrasında kendisine yer açıldığında koşturup gidenleri unutmasınlar. Zalime acıyanlar zulmüne ortak olurlar." diye konuştu. 

İzmir'in temsilini demokrat yürekli Hacer Foggo'nun yapacağını söyleyen Özkan, "İzmir'in temsili Mehmet Ali'lere kalmaz. Mehmet Ali, İzmir'de seçilmeyecek bir noktaya gelmelidir. Onun için de oylarınızın birini Kemal Kılıçdaroğlu'na birini de CHP'ye atın lütfen." ifadelerini kullandı. 

Özkan konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Şunu hatırlatmak isterim; biz CHP'liler bugüne kadar sevdiğimiz isimlere, partilere stratejik oylar kullandık. Ancak bugün kullanamayız. Kimseye verilecek ödünç oyumuz yok. Herkese başarılar diliyoruz. Mustafa Kemal'in aydınlığını İzmir'den bütün Anadolu'ya yaymak için İzmir'le el ele, omuz omuza iktidar yolculuğu yapacağız. Biz kazanacağız, çünkü biz halkız. Halkın sesi hakkın sesidir. Kimse unutmasın.