Tuncay Özkan, 'deep fake' çalışmasını yapanları açıkladı; "Yalanlarını yüzlerine çarpacağız"

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, katıldığı televizyon programında partisi tarafından ortaya atılan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili 'deep fake' ile sahte video hazırlanacağı iddiasının ayrıntılarını açıkladı. Özkan, 'O kafa karıştırıcı şeylerle bir algı operasyonu yapmak istiyorlar' dedi.

GERÇEKHABERCİ-CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘deep fake’ adı verilen sahte görüntü yazılımlarıyla kendisi üzerinde bir karalama kampanyası yürütüldüğüne dair iddiaların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. CHP Genel Başkanının Başdanışmanı olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, katıldığı televizyon programında ‘deep fake’ olaylarına dair açıklamalarda bulundu. Özkan bu çalışmaların İletişim Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü ifade ederek parti olarak bu çalışmaları ortaya çıkarmak için gerekli altyapıyı oluşturduklarını belirterek; “Hemen yakalayıp yalanlarını yüzlerine çarpacağız. Bu konuda hazırlığımız çok net” dedi.
“BÜYÜK YALANLARLA GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR”
Seçim ncesi iftira ve yalanlarla vatandaşların oylarını çalmak için hazırlıklar yapıldığını özellikle sahte görüntülerle vatandaşta kafa karışıklığı yaratılmaya çalışıldığını belirten Özkan şunları ifade etti;
“Bu sistemin içinden bazı vatanseverlerin, yurtseverlerin gelerek sayın genel başkanımıza kendisinin de söylediği gibi, aktardığı bilgiler. Burada isimler var her şey çok net. Kimlerin yaptığı var, ne yapacakları var. Sayın genel başkanımızın görüntüsünü değiştirip FETÖ ile, PKK ile veya başka bir şeyle ilintili bir hale getirmek için bir çalışmanın yapıldığı bilgisi kendisine ulaştırıldı. Kendisi baktı, araştırdı bunu. O araştırmaların sonucunu da kamuoyu ile paylaştılar. Bunlar biliyorsunuz uluslararası ekipler. Çalışmalarını akıllı bilgisayarlar sistemiyle yürütüyorlar. Konuşma üretiyorlar. Bunların bazı uygulamaları internette var onları da izleyebiliyor vatandaşlarımız, görüyor. O kafa karıştırıcı şeyler yoluyla bir algı operasyonu yapmak istiyorlar. Büyük yalanlarla gerçeği değiştirmek istiyorlar. Onlara bir tek şeyi hatırlatmak istiyorum. Çiçekleri kopartabilirsiniz, ama baharın gelmesini asla engelleyemezsiniz. Bahar 14 Mayıs’ta ülkeye mutlaka gelecek. Ekipler getirsinler, ‘deep fake’ ekipleri çalışsın, sahte görüntüler oluştursunlar, tedbirini aldık. Arkadaşlarımız bunların sahte olduğunu yarım saat içinde ortaya çıkaran bilgisayar programlarını satın aldılar. Onlar hemen devreye girecek hemen yalanlarını yüzlerine çarpacağız, bu konuda hazırlığımız çok net.
Bunu yapan İletişim Başkanlığı, İletişim Başkanlığı’na bağlı olarak çalışıyorlar. Bu ekipler kocaman bir propaganda aygıtının kirli unsurları, karanlık unsurları. Büyük yalanlar üreterek hakikati kirletmeye çalışıyorlar. İletişim Başkanlığı’na söylüyoruz evet, Fahrettin Altun’a söylüyoruz. Bu işi yapanlar yurtdışındaki ekipler. Bunlar ödemelerini Bitcoin üzerinden aldılar ve bunlar İletişim Başkanlığının talimatları altında çalışıyorlar.”

 

 

Tuncay Özkan deep fake açıkladı