Tunus: Gruşçu gerçekten başkanlık yapmak istiyorsa kongreye gitmeli

TAKİP ET

CHP Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus, hafta sonu gerçekleşen Konak Danışma Kurulu'nda yaptığı çıkışı Gerçek Haberci'ye değerlendirdi. Tunus, 'Gruşçu gerçekten başkanlık yapmak istiyorsa kongreye götürmeli' dedi.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- CHP Konak İlçe Örgütü’nde hafta sonu Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda CHP Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus, CHP Konak İlçe eski Başkanı Şakir Başak’ı eleştirdi. Tunus’un, “Birlik olmak istiyorsak, önce biz kedi içimizdeki saltanatı yıkmalıyız. İlçe başkanı seçildi, istifa etti. Yerine 'bu arkadaş olsun' denildi. Bu anlayış doğru bir anlayış değil. Madem böyle bir düşüncen vardı neden aday oldun. Eğer demokrasi istiyorsak, kongreye gidip seçim yapmalıydık. Yoksa ne farkınız kalır AKP’den. Delege ister, seçerdi o zaman başımız üstüne. Şakir Başkan’ın bir yanlış cümlesini düzeltmek için bu kadar zorlanmazdı” diyerek tepkisini dile getirdi. Ayrıca ilçe başkanı Gruşçu'ya da seslenerek; "İlçeyi kongreye götürün yoksa örgüt kongreye götürür" demişti.

Yaptığı çıkışı Gerçek Haberci’ye değerlendiren Tunus, Gruşçu’yu korumak adına açıklama yaptığını dile getirerek, “Eğer gerçekten başkanlık yapmak istiyorsa kongreye götürmesi gerekir. Oradan da kazanarak yoluna devam edebilir” diye konuştu.

“TAHAKKÜM ALTINDA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun görev süresi boyunca tahakküm altında kalacağının altını çizen Tunus, “Bundan önceki yaptığımız toplantıda İlçe Başkanı olarak Şakir Başak seçildi. Biz de tebrik ettik ve ayrıldık o salondan. Daha sonrasında Sayın Başak’ın başka bir görev için ayrıldığını, bu maksatla da bu işi yaptığını kendisi ifade ediyor. ‘Sayın Gruşçu kazanamayacaktı. Ben kazandım. Bu işi planlı yaptım. Kazandıktan sonra da ayrıldım. Çağrı arkadaşım devam edecek’ sözleri çok demokratik bir anlayış değil. Danışma Kurulu Toplantısı’nda söylediğim sözler, Sayın Gruşçu’yu korumak adına söyledim. Çünkü görev süresi boyunca tahakküm altında olacağını düşünüyorum. Çağrı arkadaşımızın tekrar seçime gitmesini ifade ettim” şeklinde konuştu.

“1919 RUHU, SALTANATI YIKMAK ÜZERE OLUŞMUŞTUR”

Tunus, “Asuman Güven’in süreciyle ilgili bir açıklama yapıldı salonda. Sayın Asuman Başkanın gelişi aynı şart ve koşullarda değil. Çünkü Alaattin Bey ayrıldığında, görev veya başka bir talepte bulunmadı partiden. Alaattin Bey, görevinden ayrıldı. Ayrıldıktan sonra da tüzük gereği Asuman Bey geldi. Bu durum da tüzüğe aykırı bir durum değil ama usulen doğru değil. Benim çizgim devam etsin diye kazandım ve devrettim. Bu davranış, demokrasi geleneğinde yoktur. Bunu salonda da ifade etmeye çalıştım. 1919 ruhuyla 2019 adı verilmiş Danışma Kurulu’na ama 1919 ruhu, saltanatı yıkmak üzere oluşmuştur. Mevcut ilçe başkanı korumak adına böyle bir açıklama yaptım. Eğer gerçekten başkanlık yapmak istiyorsa kongreye götürmesi gerekir. Oradan da kazanarak yoluna devam edebilir”

“ARKADAŞLARIN SAĞDUYU İLE BAKACAKLARINI DÜŞÜNÜYORUM”

Tunus son olarak şunları kaydetti: “Ben arkadaşların sağduyu ile bakacaklarını düşünüyorum. Seçime götüreceklerini de düşünüyorum. Çağrı arkadaşımız da bu işi kabullenmeyecektir. Sürekli bir önceki ilçe başkanının baskısı ve tahakkümü altında kalacağını kabul etmeyeceğini düşünüyorum.”