Tunus İl Başkanlığı'na adaylığını açıkladı: Yürüyüşümüzü İzmir'den başlatıp bir umut yaratacağız

TAKİP ET

CHP İzmir İl Kongresi öncesi yarış kızışmaya devam ediyor. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın ardından Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus da adaylığını ilan etti. Tunus, açıklamasında, 'İl Başkanı olursam dar bir yapının değil herkesi kucaklayan bir il başkanı olacağım' dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- CHP İzmir İl Kongresi öncesi adaylık açıklamaları peşi sıra gelmeye devam ediyor. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ardından Aytekin Tunus da adaylığını açıkladı. Tunus, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, “Bugün burada bir aday tanıtım toplantısı değil halk hareketini, devrimci duruşun ışığını yaktık. Zor ve mücadeleci bir süreci yaşıyoruz. Bir seçim atlattık. Kazanmadık. Üzüldük sıkıldık günlerce uyuyamadık. Çok zor bir dönemdi kazanmaya çok yakındık. Son yıllarda kazanamama konusu bir alışkanlık haline geldi. Bundan sonraki süreçlerde yeniden bir kalkışma yapacağız ve bunu değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Herkesi kucaklayacağım”
İl başkanı olması durumunda herkesi kucaklayan bir başkan olacağını ifade eden Tunus,
“İl başkanı olursam insanları kucaklayan, örf mezhep ve inanç üzerinden değil gerçekten karşılığı olan insanların gelmesi için gövdemi ortaya koyacağım. İl başkanı olursam dar bir yapının değil herkesi kucaklayan bir il başkanı olacağım. Sadece CHP’lileri değil herkese umut olacağız. Parti olmak dışında cumhuriyetin kendisiyiz, ortadan kaldırılmasına asla izin veremeyiz” diye konuştu.

“Delegemiz ve üyemiz bağımsız olacak”
Seçildiği takdirde delege ve üyelerin bağımsız olacağının altını çizen Tunus şöyle konuştu:

“CHP’nin gerçek ve öz evlatları, koşulsuz CHP’liler burada. Biz Atatürk’ün evlatlarıyız. Bizim delegemiz ve üyemiz bağımsız olacak. Bunun koşullarını yakalayacağız, üyenin üzerinden tahakkümü kaldıracağız. Bu örgüt beş yıldızlı otel lobilerinden, holding ofislerinden tasarlanamaz. Bu yürüyüşü İzmir’den başlatacağız, yeni bir umut yaratacağız.”

Tunus İl Başkanlığı İzmir CHP İzmir İl Kongresi Aytekin Tunus