Tunus'tan Aslanoğlu'na "Engelleme" çıkışı: Delege sandıkta cevabı verir

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkan adayı Aytekin Tunus, CHP İzmir İl Kongresi'ne giden süreci GERÇEK HABERCİ'ye değerlendirdi. Tunus, seçim çalışmalarının başarılı geçmesine rağmen engellemelerle karşılaştıklarını ifade ederek, 'Sandık açıldığında gerçek ortaya çıkacak' dedi.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-  CHP İzmir İl Kongresi’ne sayılı günler kala bir “Engelleme” iddiası da CHP İzmir İl Başkan adayı Aytekin Tunus’tan geldi. Tunus, inanılmaz bir kongre süreci yaşadıklarını ve parti içinden bazı kişilerin delegelerle görüşmelerini engellediklerini iddia etti. 

 “Gayet iyi gidiyoruz”
Tunus, tüm engellemelere rağmen iyi bir adaylık süreci yürüttüklerini ve örgütten olumlu tepki aldıklarını ifade ederek, “Süreci tamamlamaya çalışıyoruz. Elimize oldukça geç ulaşan delege listesindeki arkadaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz, mücadele ediyoruz. Dostlarımızın, yoldaşlarımızın karşısına çıkmaya çalışıyoruz, delegemiz partide önceden yapılan işlere vakıf da olduğu için gayet iyi gidiyoruz” dedi.

“Delege sandıkta cevabı verir”
Kongre sürecinin “İnanılmaz” olarak nitelen ve CHP tarihinde böyle bir durum görmediğini söyleyen Tunus, “İnanılmaz bir süreç ve CHP tarihinde görülmemiş bir şey yaşıyoruz. Kendi yönlendirmeleriyle seçtirilen bazı arkadaşlar delegelerle görüşmemizi maalesef engelliyorlar. Biz, 25 yıldır bu partiye emek veriyoruz ve artık partimizin emekçileri bizlere ulaşıyorlar. Delege, cevabı sandıkta verecek. Kişilerin hedefi için çalışan örgütü parti için çalışan bir örgüte dönüştüreceğiz” diye konuştu.

“Şenol Aslanoğlu’na çağrımdır”
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na çarşaf liste konusunda çağrı yapan Tunus şöyle konuştu:
“Delegeye ne kadar baskı yapılırsa yapılsın sandık açıldığında gerçek ortaya çıkar. Bu örgütün sağ duyusu var, ideolojisi var ve bu örgüt neyin nasıl olacağını bilen bir örgüt. Çarşaf listeye taraf olalım lütfen, çarşaf liste demokratiktir, blok liste antidemokratiktir. Sayın Mehmet Şakir Başak ve ben bu konuda açıklama yapıp çarşaf liste isteğimizi açıkça ortaya koyduk, aynı özveriyi Şenol Aslanoğlu’ndan da bekliyoruz. Delegenin tasarrufu diyerek delege üstünde baskı kurup blok liste noktasında bir değerlendirmenin örgütümüze yakışmayacağını düşünüyorum.”

Tunus Şenol Aslanoğlu Engelleme Delege