Türkiye'de neler oluyor? 1 günde 10 intihar...

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasakları ve işsizliğin artması nedeniyle umudunu yitiren insanlar, intihar ederek yaşamına son veriyor.

Verilere göre 2018 yılında 3 bin 161 kişi intihar etmişti. Son 24 saatte 10 kişinin daha intihar ederek yaşamına son verdiği belirlendi.

Rezidansın merdiven boşluğuna kendini bıraktı

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar Mahallesi’nde bir rezidansın lobisinde yerde yatan bir kişi bulundu. Bina sakinleri durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri yaptıkları inceleme sonucu yerde yatan kişinin 38 yaşındaki Uğur U. olduğunu ve yaşamını yitirdiğini belirledi.

Bina içerisindeki kameraları inceleyen jandarma ekipleri Uğur U.’nun kendisini yaklaşık 50 metrelik yükseklikten merdiven boşluğuna bırakarak intihar ettiğini tespit etti.

Rezidansta oturmadığı öğrenilen Uğur U.’nun cansız bedeni yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Çalıştığı hastanenin dokuzuncu katından atladı

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Sümer Mahallesi’ndeki özel hastanenin önünde, yerde birinin yattığını gören çevredekiler, polise haber verdi. Hastane yetkilileri, yerde yatan kişinin, hastanenin ön kayıt bölümünde görevli Şevki H. olduğunu belirledi. Yapılan kontrolde, 35 yaşındaki Şevki H.’nin yaşamını yitirdiği anlaşıldı.

Polis ve savcının olay yerinde yaptığı incelemede, Şevki H.’nin hastane binasının 9’uncu katındaki yemekhanenin terasından atlayarak intihar ettiğini saptadı. Yaklaşık 30 metre yükseklikten zemine çakılan ve bekar olan Şevki H.’nin cesedi, savcı ve polisin olay yerindeki incelemelerin ardından Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Metruk evde intihar etti

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki metruk evde bir kişinin yerde hareketsiz yattığını görünce durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalede adamın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Polis ekipleri, cesedin 42 yaşındaki Erol Güven’e ait olduğunu ve intihar ettiğini saptadı. Güven’in daha önce de intihara kalkıştığı belirlendi. Güven’in cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kendini ağaca astı

Aydın’ın Efeler ilçesinde Kalfaköy Mahallesi’nden geçen derenin yanındaki ağaçta, evli ve 2 çocuk babası 31 yaşındaki Halil İbrahim Y. bir ağaca kendini iple asarak yaşamını sonlandırdı.

Bölgeye gelen polis ve sağlık ekipleri, Halil İbrahim Y.’nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Halil İbrahim Y.’nin cansız bedeni morga kaldırıldı.

Yeğenine mesaj gönderip, yaşamını sonlandırdı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Semra P., yeğenine “Prensesim seni çok seviyorum. Bunu unutma. Hoşçakal” yazılı mesaj gönderdi. Mesajı görünce panikleyen yakınları Semra P.’yi telefonla aradı ancak yanıt alamadı. Bunun üzerine yakınları, kadının yaşadığı binaya gelerek kapıyı çaldı. Yakınları, kapının açılmaması üzerine karşı komşusunun kapısını çalarak yardım istedi.

Bunun üzerine kadının evine terastan giren komşusu, Semra P.’yi banyo kapısında kendini asmış halde buldu. Semra P.’ın cansız bedeni, Antalya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

İki çocuk annesi beşinci katın penceresinden atladı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi Fevzipaşa Caddesi’ndeki apartmanın beşinci katında oturan 38 yaşındaki Yeliz D, iddiaya göre, eşinin mutfakta bulunduğu sırada iki çocuğunun gözleri önünde pencereden atlayarak intihar etti.

Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde Yeliz D.’nin hayatını kaybettiğini belirlendi. Cumhuriyet savcısı ve polis ekipleri olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Yeliz D.’nin cansız bedeni Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Nişanlısından ayrılan genç kadın intihar etti

Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki Sevgi Can Y. ile 29 yaşındaki Fatih Emre A. bir süre önce nişanlandı. Sürekli tartışan çift 10 gün önce ayrılmaya karar verdi.

İddiaya göre Sevgi Can Y., Fatih Emre A.’nın evine gitti. Apartmanın çatısına çıkan genç kadın hayatına son vereceğini söyledi. Fatih Emre A. ikna etmeye çalıştı, ancak başaramadı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Sevgi Can Y.’nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Bir süre sonra genç kadının cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.



Covid-19 şüphelisi hastanenin üçüncü katından atladı

Manisa’nın Salihli İlçesinde özel bir bakımevinde kalan ve böbrek yetmezliği sebebiyle tedavi gören 67 yaşındaki R.Ç., diyaliz sonrası ateşinin yükselmesi sonucu Salihli Devlet Hastanesi’nde Covid-19 şüphesi ile gözlem altına alındı.

Yaşlı adam hastanenin üçüncü katındaki odasının penceresinden atlayarak beton zemine düştü. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitiren R.Ç.’nin, yapılan Covid-19 testi negatif çıktı.

Bir süredir işsiz olan dört çocuk babası kendini astı

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kardeşköy Mahallesi’nde meydana geldi. 43 yaşındaki Sertaç Demircan evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Bunun

üzerine yakınları Demircan’ı her yerde aramaya başladı. Demircan, evin çatısında asılı

halde bulundu.

Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından evli ve dört çocuk babası Demircan’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Demircan’ın bir süredir işsiz olduğu öğrenildi.

13 yaşındaki çocuk intihar etti

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yemişli köyünde kızlarını merak eden aramaya başladı. 13 yaşındaki N.Ş.’yi ahırın tavanına kendisini iple asarak intihar etmiş olarak bulunan aile üyeleri durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, N.Ş.’nin yaşamını yitirdiğini belirledi.

N.Ş’nin cansız bedeni otopsi yapılması için ambulansa alınarak Batman’a gönderildi. Kendisini asarak intihar eden N.Ş.’nin ablasının da kardeşinin gözü önünde intihar ettiği belirlendi.

a3haber