Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı... İddianame kabul edildi: İlk duruşma 2023'te

TAKİP ET

İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yı 6 yaşındayken 'evlendirmesine' ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi. Dava 2023 yılında görülecek.

İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında 'evlendirmesinin' ardından Türkiye ayağa kalktı.

İddianamede cinsel istismara maruz bırakılan H.K.G. yaşadıklarını anlatmıştı. Sözkonusu iddianame kabul edildi.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'ın haberine göre; Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma günü verdi. Tutuksuz sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, F.G. ve K.İ., 22 Mayıs 2023 tarihinde hakim karşısına çıkacak.

Ne olmuştu?
Gazeteci Timur Soykan, İsmailağa tarikatının liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında 'evlendirerek' cinsel istismara maruz bırakılmasına yol açtığına ilişkin iddianameyi tüm Türkiye'ye duyurmuştu. İddianamede yaşadıklarını anlatan H.K.G. 1998 doğumluydu ve çocukken kendisine giydirilen gelinliğin fotoğrafı da dosyaya girmişti.

Kardeşleri ve abisi ise bugün olayları yalanladı. Ancak kardeşlerinin açıklamalarında birçok soruyu yanıtsız bırakmaları, Halk TV'de yayınlanan programın ancak kendilerini gülümsettiğini söylemeleri daha fazla tepkiye yol açtı.

Öte yandan konu siyasetçilerin de gündemine girdi ve muhalefet partisi liderleri olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceklerini söyledi.