Ucuz ayakkabı firması Instagram fenomenlerini böyle kandırdı

TAKİP ET

İnternet üzerinden çok uygun fiyatlarda ayakkabı satan Payless firması sıra dışı bir sosyal deneye imza attı. Firma, 20 dolarlık ayakkabıları 400-500 dolara satabileceklerini ispatlamak için Instagram fenomenlerini kandırdı

İnternet üzerinden çok uygun fiyatlarda ayakkabı satan Payless isimli bir firma ilginç bir sosyal deneye imza atarak sosyal medya fenomenlerini oltaya getirdi. Firma, 20 dolarlık ayakkabıları 400-500 dolar gibi uçuk fiyatlardan satışa sunarak birkaç saat içerisinde 3 bin dolar elde etti. Peki bu olay nasıl gelişti? 



Firma ilk olarak orijinal ismi olan Payless'i Palessi'ye çevirdi. Sonra da Los Angeles'ta zengin kesime hitap eden bir AVM'de havalı bir mağaza açtı.



Bu mağazanın içini 20 dolarlık ayakkabılarıyla donattılar. Tabii etiketlerdeki fiyatları değiştirmeyi ihmal etmediler. Yeni fiyatlandırmaya göre 20 dolarlık ayakkabılar 400-500 dolar gibi uçuk bir meblağ ile güncellendi.



Tabii kaliteli duran bir web sitesi ve Instagram hesabı da ihmal edilmedi. Instagram fenomenlerinin aradığı her şey artık hazırdı. Artık sıra büyük davete gelmişti. 



Firma, mağazanın açılışına özel olarak 80 kadar fenomeni mağazaya davet etti. Moda fenomenleri davete katıldılar tabii ki. Sonrasında olanlar şaşkına çevirdi. 



Gelen davetlilerin birçoğu malzemeleri çok iyi tanıdıklarını söylüyordu. Hatta deneyde bir kadın 20 dolarlık ayakkabı için "Bu ayakkabıya 400 ya da 500 dolar ödeyebilirim" dedi. 



2 gün boyunca davete katılan moda blogger'ları, influencer'lar Instagram fenomenleri 20'şer dolarlık ayakkabılara yüzlerce dolar ödedi. Hatta açılışın ilk saatlerinde 3 bin dolarlık satış bile gerçekleşti. Firma, her birine daha sonrasında "işin aslını" anlattı ve paralarını iade etti. 



Böylelikle marka, uygun fiyatlarla da şık olunabileceğini kanıtlamış oldu...