UEFA duyurdu: Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa fikstürü belli oldu

TAKİP ET

UEFA, Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil eden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın grup aşamalarında oynayacağı maçların tarihlerini açıkladı.

Avrupa kupalarında kura çekiminin ardından grup eşleşmeleri ve maçların oynanacağı tarihler de belli oldu. Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, Konferans Ligi'nde ise Fenerbahçe ve Beşiktaş temsil edecek. Üç büyüklerin maçlarını oynayacağı maç takvim de netleşti.

Üç ön eleme turu geçerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan Galatasaray; Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile eşleşti. UEFA, sarı-kırmızılıların Avrupa takvimini duyurdu.

Fikstüre göre Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 20 Eylül'de evinde Kopenhag'ı ağırlayarak başlayacak. 3 Ekim'de Manchester United deplasmanına gidecek olan sarı-kırmızılılar, 24 Ekim'de Bayern Münih'i konuk edecek.

Rövanş maçlarına 8 Kasım'da Almanya'ya giderek Bayern Münih deplasmanında başlayacak 'Cim-Bom', 29 Kasım'da Manchester United'ı ağırlayacak. Grup aşamasındaki kapanış maçı ise 12 Aralık'ta Kopenhag deplasmanında oynanacak.

UEFA Konferans Ligi'nde Fenerbahçe için ilk düdük 21 Eylül'de çalacak. Evinde Nordsjaelland'ı konuk ederek Avrupa serüvenine başlayacak Fenerbahçe, 5 Ekim'de Spartak Trnava'ya konuk olacak. 26 Ekim'de sahasında Ludogorets'le karşılaşacak sarı-lacivertli takım, 9 Kasım'da ise Bulgaristan yolunu tutacak ve Ludogorets'e misafir olacak.

Fenerbahçe'nin grup maçları 30 Kasım'da Nordsjaelland deplasmanında, 14 Aralık'ta ise Kadıköy'deki Spartak Trnava maçıyla sona erecek.

Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden diğer ekip Beşiktaş ise 21 Eylül'de Belçika'da Club Brugge deplasmanında yapacak. 5 Ekim'de İsviçre temsilcisi Lugano'yu ağırlayacak siyah-beyazlılar, 26 Ekim'de Bodo/Glimt deplasmanına uçacak.

Beşiktaş grup aşamalarının rövanş maçlarına 9 Kasım'da Bodo/Glimt, 30 Kasım'da da Club Brugge'u ağırlayarak devam edecek. 'Kara kartallar' son maçını 14 Aralık'ta Lugano deplasmanında oynayacak.

UEFA Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş