Ulaşoğlu, "Şehir Hastaneleri'nde iyi giden bir şey yok!"

TAKİP ET

SES İzmir Şube Kadın Sekreteri Hülya Ulaşoğlu, İzmir'de açılacak olan Şehir Hastanesi konusu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hastanenin şehir merkezine uzaklığını değerlendiren Ulaşoğlu, 'Şehir Hastaneleri yapıyorlar; ama iyi giden bir şey yok. Herkes perişan, en büyük zorluğu şehir merkezinden uzak olmasıdır' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- SES İzmir Şube Kadın Sekreteri Hülya Ulaşoğlu, şehir hastanelerinin hem hasta hem de sağlıkçılar açısından zorluğunu değerlendirdi. SES olarak eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmetini savunduklarına dikkat çeken Ulaşoğlu, “Hastanenin yeri ulaşılabilirlik için çok önemli. Şehir hastanelerinin içi de çok büyük, acil bir ihtiyaçta ulaşılabilirlik çok zor. Yoksa sağlıkçılar neden yeni bir hastaneye karşı çıksınlar, bu durumun tehlike arz ettiğini biliyorlar” açıklamasını yaptı.
“Bölümler taşınarak hastane işlevini yitiriyor”
Ulaşoğlu, birçok yabancı ülkedeki hastanelerde 300-600 yatak kapasitesini geçmediğinin altını çizerek, şöyle konuştu:
“İzmir’de kapatılmaması gereken hastaneler var, kapatılmıyor; ama işlevsizleştiriliyor. Aslında planlanan para getirebilecek bölümlerin taşınması. Diğer illerde şehir hastanelerinin açılmasıyla diğer hastanelerin kapanması konusuna tepki geldiği için İzmir’de hastaneleri kapatmıyorlar, Şehir hastaneleri halk sağlığı bakımından çok tehlikeli, biz artık bununla ilgili kendi sıkıntılarımızı söylemeye utanıyoruz. Sağlıkçılar açısından iş güvenliğinin yok olacağına dair bir sisteme doğru gidiyoruz.”
Sağlık çalışanı açısından da şehir hastanesinin zorluğuna değinen Ulaşoğlu, “Gerginiz ve bizi zor duruma sokuyorlar. Sürekli bizi başka yerlere gönderiyorlar. Biz bugün bu hastanedeyiz yarın başka yere giderse bize ne olacağını bilmiyoruz. Böyle bir bilinmezlik bizi sıkıntıya sokuyor” diye konuştu.