"Ülkemizin geleceği genç girişimcilerde"

TAKİP ET

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Başkanı Can Yavaş, "Gençliğin Yetişmesinde STK'ların Rolü" konulu konuşmasıyla Bornova Rotary Kulübü'nün toplantısına konuk oldu.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı Bornova Rotary Kulübü haftalık olağan toplantısında Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Başkanı Can Yavaş'ı ağırladı.

Türkiye'deki ilk ulusal ve tek uluslararası genç iş adamları derneği olan TÜGİAD'ın, genç iş adamlarının liderlik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını ve ortak hislerini geliştirerek ülke çapında tüm toplumun sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunduğunu belirten Yavaş, TÜGİAD’ın hem bireysel hem de sosyal gelişimi sağlayıp kamuoyunun ilgisini çekmek üzere 1986 yılında kurulduğunu söyledi. Can Yavaş, "Türkiye çapında 870 üyesi bulunan TÜGİAD, Genç girişimcilerin ve genç Türkiye perspektifinin günümüz koşullarında gerekli olan ideallerini oluşturarak 32 yıllık geçmişi boyunca Türkiye’nin başarısının genç neslin başarısına bağlı olduğunu savunmuş ve gerek ülkemizde gerekse yabancı ülkelerde genç iş dünyasını başarı ile temsil etmiştir" dedi.

Bir Toplumun Gelişiminde STK'lar Başı Çeker

Türkiye Genç İş Adamları Derneği Ege Şubesi olarak Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliği ile genç girişimciliği yönlendirme hedefiyle çalışmalar yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduklarını dile getiren Yavaş, "Üniversite yıllarımız çok uzakta değil, o sebeple üniversite gençliğinin beklentileri, eksik kaldıkları yönleri ve ihtiyaçlarını en iyi anlayan STK'ların başında genç iş adamları dernekleri gelir. Biz de bu bilinçle gençler ve üniversiteler ile çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz. Genel olarak bir toplumun gelişiminde STK'ların başı çektiğini söyleyebilirim. Özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde tüm STK üyelerinin toplamı, nüfuslarının nerdeyse beş katına tekabül ediyor.  Yani 1 kişi en az 5 STK'ya üye durumda. Örgütlü toplumu kandıramazsınız, gençleri STK'larda çalışan gençleri doğru yoldan saptırmanız son derece zordur. Bu anlamda sadece iş dernekleri değil sosyal dernekler, sportif dernekler, sportif faaliyet temelinde kurulmuş yapılar da gençlerin hem fiziksel, hem ruhsal, hem de donanımsal yönden gelişiminde etki eden yapılardır. Bu anlamda özellikle üniversite gençliğinin STK'ların kapısını aşındırması, onlara üye olması, hatta STK'lara yön vermesi gerekiyor. Ancak bu şekilde karşılıklı etkileşme ile toplumun refahı, ekonomisi ve dayanışması artabilir" şeklinde konuştu.

Bornova Rotary Kulübü Başkanı Şükrü Cem Akçay ise, "Ülkenin geleceğini belirleyecek olan genç liderlere ışık tutan konuşmasından dolayı Türkiye Genç İş Adamları Derneği Başkanı Can Yavaş'a sonsuz teşekkür ediyorum" diyerek teşekkür plaketi sundu.