Ülker'in Yeni Reklamı Ortalığı Karıştırdı

TAKİP ET

1 Nisan'la ilgili yaptığı reklamı 'Darbe imalı' olarak nitelenen ve eleştirilerin odağına oturan Ülker'in sahibinden bir açıklama geldi...

ABC Gazetesi'nin haberine göre, dün (31 Mart) akşam saatlerinde yayınlanan 1 Nisan'la ilgili Ülker reklamı AKP'lilerde infial yarattı. Yandaş Cem Küçük başta olmak üzere AKP'liler 'Darbeyi ima ettiğini' söyledikleri reklama tepki gösterdi. Reklam yaklaşık 6 saat yayında kaldıktan sonra silindi. Ülker'in patronu ise, bu reklamla ilgili olup olmadığı anlaşılmayan, kısa bir açıklama yaptı. 

Ülker'in bağlı bulunduğu Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada yurt dışında olduğunu söyledi. 'Olay'ı şimdi duyduğunu söyleyen, ama olayın ne olduğunu açıklamayan Murat Ülker, "Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız" dedi. Murat Ülker'in reklam kaldırıldıktan 5 dakika kadar sonra bu tweet'i atması "tuhaf" karşılandıi.

Ülker'in Twitter hesabından "#1Nisan'da küçük kardeşlerin abilerine, ablalarına sürprizleri var!" diye paylaşılan reklamda, "Zordur kardeş hayatı, şimdi heaplaşma zamanı" deniliyordu. Videoda, bir yandan müzik çalarken, diğer yandan "Ama acılar seni bulacak", "Eve dönerken bir parlama gözünü alacak" gibi yazılar görülüyor. 

Bazı AKP'liler sosyal medya ortamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kimi bakanları etiketleyerek, reklamı şikayet etmişti. Bunun ardından reklam kaldırıldı. 

Murat Ülker'in açıklaması şöyle:


ülker reklam darbe