Ümit Özdağ-Süleyman Soylu tartışması 'danışıklı dövüş' mü?

TAKİP ET

Son günlerde Türkiye'de yaşayan göçmenler üzerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında başlayan gerilimli tartışmaya farklı bir yorum yapıldı. Gazeteci yazar Memduh Bayraktaroğlu, iki ismin arasındaki tartışmanın 'danışıklı dövüş' olduğunu iddia etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında göçmenler üzerinden başlayan tartışma, gerilimli bir aşamaya geçerken Gazeteci yazar Memduh Bayraktaroğlu'ndan dikkat çeken bir yorum geldi.

Bayraktaroğlu, Özdağ ile Soylu arasındaki tartışmayı "danışıklı dövüş" olarak yorumladı. İki ismin arasındaki tartışmanın "dandik bir senaryo" olduğunu söyledi.

Yaşanan gerilimde Devlet Bahçeli'nin de payının olduğunu iddia eden Bayraktaroğlu, Ümit Özdağ'ı siyasete kimin soktuğunu sorarak ilginç bir yorum getirdi.

Bayraktaroğlu, tartışma sonrasında Özdağ'ın daha önce Mansur Yavaş açıklaması ve sonrasındaki göçmenler yorumuyla Bakan Soylu ile tartışmaya girmesinin Türkiye'de bir kaos ortamına zemin hazırladığını iddia etti. 

Bayraktaroğlu ayrıca tartışma ile Bakan Soylu'nun partisi içinde yıldızının parlayacağını öne sürdü.